Srijeda, 27 ožujka, 2024

Donosimo TOP 5 najboljih filmova o glazbenicima

U moru odličnih naslova, donosimo pet filmskih naslova koje bi svaki zaljubljenik u glazbu, a i svaki filmofil, barem jednom u životu trebao pogledati

Filmovi o glazbi i biografski filmovi o velikanima iz svijeta glazbe vječna su inspiracija redateljima. Iako su se snimali i ranije, čini se kako su tek u posljednjih nekoliko godina dobili na popularnosti, a ova će vas filmska vrsta najvjerojatnije natjerati da poslušate glazbeni opus zvijezda o kojima se priča. U moru odličnih naslova, donosimo pet filmskih naslova koje bi svaki zaljubljenik u glazbu, a i svaki filmofil, barem jednom u životu trebao pogledati. 



1/ Walk the Line (2005)

“Walk the Line” je film iz 2005. godine koji prati život i stvaralaštvo Johnnyja Casha, legendarnog country pjevača. S Joaqiunom Phoenixom u glavnoj ulozi, film je nominiran za više nagrada, a nekoliko ih je i osvojio. 

 

2/ Rocketman (2019)

“Rocketman” iz 2019. godine prati život i stvaralaštvo velikog Eltona Johna. Također je nominiran za više nagrada, a glavni glumac Taron Egerton je za glavnu ulogu u ovome filmu osvojio Oscara.

 

3/ Bohemian Rhapsody (2018)

“Bohemian Rhapsody” je u kina stigao 2018. godine, a prati život i stvaralaštvo Freddieja Mercuryja u legendarnom Queenu te kroz samostalnu karijeru. Nominiran za nekoliko nagrada, osvojivši ih nekoliko. Rami Malek u ulozi Freddieja Mercuryja je osvojio nekoliko nagrada za glavnu ulogu.

 

4/ Sid And Nancy (1986)

“Sid And Nancy” izašao je 1986. godine, a progovara o životu Sida Viciousa, basista popularnih Sex Pistolsa, i njegovoj destruktivnoj vezi s Nancy Spungen. Iako nije postigao veći komercijalni uspjeh, kritika izrazito hvali film oko kojeg se razvio i kult. 

 

5/ The Runaways (2010)

“The Runaways” je film iz 2010. koji prati istoimeni, poznati rock bend iz ’70-ih u kojem je karijeru započela poznata Joan Jett. Snimljen je po knjizi pjevačice benda Cherie Currie, a film je kritika uglavnom pozitivno prihvatila.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime