Nedjelja, 24 ožujka, 2024

IN MEMORIAM: Bob Saget – najpoznatije uloge slavnoga glumca po kojima ćemo ga pamtiti

Tijekom godina obožavatelji su gledali kako se Saget pojavljuje u brojnim stand-up specijalima, vodio je emisije poput 'Najsmješniji kućni video u Americi' te glumio u serijama poput super popularne 'Pune kuće'. U sjećanju na njega donosimo neke od njegovih najboljih uloga

Glumac i komičar, Bob Saget, pronađen je mrtav u sobi hotela Ritz-Carlton Orlando, Grand Lakes na Floridi u nedjelju, 9. siječnja. Imao je 65 godina. Ured šerifa okruga Orange priopćio je da nema dodatnih informacija o Sagetovoj smrti te da će sudski vještak u konačnici utvrditi uzrok i način njegove smrti.



Saget je posljednji put nastupio 8. siječnja u koncertnoj dvorani Ponte Vedra u sklopu svoje stand-up turneje.

“U redu, svidjela mi se večerašnja emisija @pontevedra_concerthall u Jacksonvilleu”, napisao je na Instagramu 9. siječnja prije smrti. “Zaista lijepa publika. Puno pozitive. Dogodilo se sinoć u Orlandu i sinoć na Hard Rock Liveu. Vrlo sam zahvalan i pubila je bila zabavna. Još jednom hvala @comediantimwilkinsu na otvaranju. Nisam imao pojma da sam večeras radio dvosatni set. Vratio sam se u komediju kao kad sam imao 26 godina. Pretpostavljam da pronalazim svoj novi glas i volim svaki njegov trenutak.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Bob (@bobsaget)

Iza Sageta je ostala supruga Kelly Rizzo i njegove kćeri Lara Saget, Aubrey Saget i Jennifer Saget, koje je ima s bivšom ženom Sherri Kramer.

“Užasnuti smo što potvrđujemo da je naš voljeni Bob danas preminuo. On nam je bio sve i želimo da znate koliko je volio svoje obožavatelje, nastupajući uživo i zbližavajući ljude iz svih sfera života uz smijeh. Iako u ovom trenutku tražimo privatnost, pozivamo vas da nam se pridružite u sjećanju na ljubav i smijeh koje je Bob donio na svijet”, istaknula je njegova obitelj u izjavi za E! News.

Tijekom godina, obožavatelji su gledali kako se Saget pojavljuje u brojnim stand-up specijalima, vodi emisije poput “Najsmješniji kućni video u Americi” i glumio u serijama poput “Pune kuće”. U sjećanju na njega donosimo neke od njegovih najboljih uloga.

Puna kuća

Od 1987. do 1995. Saget je glumio u Punoj kući. Glumio je Dannyja Tannera, oca udovca kojemu se dosele njegov šogor Jesse Katsopolis (John Stamos) i najbolji prijatelj Joey Gladstone (Dave Coulier) koji mu pomažu u odgoju triju kćeri: D.J. Tanner (Candace Cameron Bure), Stephanie Tanner (Jodie Sweetin) i Michelle Tanner (Ashley Olsen i Mary-Kate Olsen).

Najsmješniji kućni video u Americi

Saget je također bio voditelj Najsmješnijih kućnih video zapisa u Americi od 1989. do 1997. godine. “Tužni smo čuti o smrti velikog @bobsageta”, napisao je službeni Twitter račun emisije u počasti. “Naše su misli u ovom trenutku s njegovim prijateljima i obitelji.”

Odgajanje tate

Danny Tanner nije bio jedina očinska uloga koju je Saget igrao. Od 2001. do 2002. Saget je glumio Matta Stewarta, oca udovca koji odgaja svoje kćeri Sarah (Kat Dennings) i Emily (Brie Larson) uz pomoć svog oca (Jerry Adler), a također je i učitelj u Sarinoj srednjoj školi.

Kako sam upoznao vašu majku

Od 2005. do 2014. Saget je služio kao narator u emisiji “Kako sam upoznao vašu majku” i dao glas liku Josha Radnora, Teda Mosbyja u budućnosti. Tijekom intervjua 2014. s Larryjem Kingom, Saget je rekao da je “bilo lijepo sudjelovati u tome” i prisjetio se da mu je ta uloga ponuđena dok je radio na predstavi u New Yorku.

Entourage

Iako nije bio redoviti član glumačke ekipe, Saget je snimio nekoliko epizoda u Entourageu, uključujući epizode iz 2005., 2009. i 2010. te film iz 2015. godine. Također se kratko pojavljivao u drugim serijama, uključujući “Shameless” iz 2018. godine.

Surviving Suburbia

Saget je glumio Stevea Pattersona u sitcomu “Surviving Suburbia” iz 2009. Serija je pratila živote Stevea, njegove supruge Anne (Cynthia Stevenson) i njihove djece Henryja (Jared Kusnitz) i Courtney (Genevieve Hannelius) i njihovu dinamiku sa susjedima.

Bob Saget: That’s What I’m Talkin’ About

Tijekom godina, Saget je glumio u brojnim stand-up specijalima, uključujući “Bob Saget: Zero to Sixty” (2017.) i “Bob Saget: That Ain’t Right” (2007.). Njegov specijal iz 2013., “Bob Saget: That’s What I’m Talkin’ About”, nominiran je za Grammyja u kategoriji najboljeg komičarskog albuma.

Punija kuća

Saget je 2016. ponovio svoju ulogu Dannyja Tannera u spinoff seriji “Punija kuća”. Serija je je pratila D.J., sada odraslu djevojku i od nedavno udovicu, koja odgaja svoja tri sina sa svojom sestrom Stephanie i BFF Kimmy (Andrea Barber). Serija je završila 2020.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime