Nedjelja, 31 ožujka, 2024

Ne propustite fascinantnu priču o legendarnom lavu Cecilu na NG Wild

U veljači je National Geographic WILD započeo s prikazivanjem niza specijala u čast najmoćnijim mačkama u divljini koje možete pratiti svake nedjelje u 18 h.

Velike se mačke suočavaju s velikim izazovima, a šest od devet podvrsta leoparda sada je u značajnim problemima. U veljači je National Geographic WILD započeo s prikazivanjem niza specijala u čast najmoćnijim mačkama u divljini koje možete pratiti svake nedjelje u 18 h.



Za mnoge populacije velikih mačaka predstoji izumiranje zbog gubitka staništa, degradacije i sukoba s ljudima. Mjesec Velikih mačaka National Geographica ističe predanost društva National Geographic Society u očuvanju života vrsta na rubu preživljavanja kroz inicijativu Velike Mačke, koja podupire terenska istraživanja i napore da pomogne u zaštiti velikih mačaka i njihovih staništa. National Geographic Society ima dugu povijest podizanja svijesti o nevolji velikih mačaka i podržavanja značajnih napora u očuvanju širom planeta. Saznajte više o inicijativi Velike mačke posjetom na natgeo.org/bigcats 

Jednosatni specijali tijekom Mjeseca Velikih mačaka

Jednosatni specijali tijekom Mjeseca Velikih mačaka, odvest će gledatelje u idilični raj, daleko od vreve prenapučenih gradova, iznimne prirodne ljepote i prekrasnih mačaka nevjerojatnih osobina.
Primjerice, u specijalu
Leopard očiju boje žada prvi puta kamere National Geographica bilježe priču o mladom leopardu Totu tijekom kritične prve tri godine života. Gledatelji prate to mladunče dubokim akvamarinskim očima – što je izuzetno rijetka osobina – i iskuse njezine izazove i trijumfe iz prve ruke dok Toto uči temeljne vještine preživljavanja i čini joj prelazak u odraslu dob. Totovo je jedva izbjegao smrt u prvim trenucima života, te stvara neraskidivu i neobičnu vezu s majkom Fig, dokazujući da je snaga majčinstva ponekad jača od prirodnih zakona. Figov netradicionalni roditeljski pristup da podijeli teritorij sa svojom malom kćerkom dokazuje da ovaj dinamični dvojac stvara svoja pravila za preživljavanje. Prekrasnu priču pripovijeda nagrađivani glumac Jeremy Irons.

Priča o najpoznatijem lavu na svijetu

Jedan od specijala obuhvaća i priču CECIL: KRALJEVSKO NASLJEĐE. Ova nevjerojatna specijalna emisija prati život i baštinu jednog od najpoznatijih lavova na svijetu – Cecila. Vrhunski kralj velikih mačaka Cecil bio je ratnik, otac i odan brat. Ali njegova prerana smrt uzrokovana ilegalnim lovom ispisala je kraj njegove nevjerojatne vladavine; izazivajući osjećaje bijesa i tuge u ljudima diljem svijeta koji su čuli njegovu priču. Ovaj specijal će sagledati život lava iza naslovnica, njegov ponos prije i poslije smrti te kako je postao najveći afrički kralj zvijeri. Emisija o Cecilu prikazat će se u nedjelju, 28. veljače u 16.20 i u utorak 16. ožujka u 19.45 sati.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime