Petak, 12 travnja, 2024

Najbolji filmovi travnja: Čudna čuda, terorizam, biografije, crtići, rat i horori

Uz mnoštvo novih izdanja i novih naslova ponude Netflixa, Prime Videoa, HBO Maxa, Hulua, Peacocka i Paramounta+, pregledali smo prvenstveno one kino old school rituale kako bismo izdvojili najbolje od najboljih

Prvi kvartal godine je za nama, po mjesecima se već izlistalo sjajnih filmova, a travanje je po kino ponudi nudio najrazličitije potencijalne hitove i filmve za pokrivanje onog filmofilskog gušta zbog kojeg se strasno određujete prema filmovima kao bitnim dijelovima odmora vaših života.



Uz mnoštvo novih izdanja i novih naslova ponude Netflixa, Prime Videoa, HBO Maxa, Hulua, Peacocka i Paramounta+, pregledali smo prvenstveno one kino old school rituale kako bismo izdvojili najbolje od najboljih.

Kad stignu u kina do vas, ako već niste – ne propuštajte slijedeće naslove:

1/ BEAU IS AFRAID (Ari Aster)

Ono što je bilo “Everything Everywhere All At Once” lani, ove godine će biti novi film s Joaquinom Phoenixom u kojem nećete razumjeti ništa, interpretirat ćete svašta i ostati zbunjeni na kraju.

2/ HOW TO BLOW UP A PIPELINE? (Daniel Goldhaber)

Kako napraviti kućni eksploziv i bombetine za više ciljeve, a ne biti shvaćen teroristom? Nešto poput “Anarchist Cookbook” za klince 21 st. u formatu igranog filma.

3/ AIR (Ben Affleck)

Damon/Affleck tandem prvi put nakon “Good Will Huntinga” u šarmantnoj off the record biografskoj priči o najpoznatijoj tenisici svijeta i stavljanju iste na nogu najvećeg NBA košarkaša svih vremena.

4/ EVIL DEAD RISE (Lee Cronin)

Najugodnije iznenađenje ne samo mjeseca nego i dosadašnjeg dijela godine je novi nastavak kultne i u stratu trash horor franšize koji je u ovoj verziji zastrašujuće jeziv old school hi prod stravoklep.

5/ SUPER MARIO BROS MOVIE (Aaron Horvath/ Michael Jelenic)

Iznimno zabavni i pošteno odrađeni dječji film za sve generacije ljubitelja kultne komp igrice.

6/ SISU (Jalmari Helander)

Kategorija pretjeranaca godine za razliku od užasno prerazvikanog Johna Wicka IV uzet će ovaj finski antinazi humorni akcić koji razvlači nezapamćen osmijeh.

7/ THE COVENANT (Guy Ritchie)

Svaki novi film britanskog Tarantina je catch, a osobito ako ima Jakea Gylenhalla u postratnoj drami američkog vojnika iz Afganistana.

8/ TO CATCH A KILLER (Damien Szifron)

Konačno opet adekvatan i kurentan film o potrazi za serijskim ubojicom s odličnom Shailene Woodley.

9/ ARE YOU THERE GOD? IT`S ME, MARGARET (Kelly Fremon Craig)

Šarmantna coming of age komična drama o perspektivama i potrazi za religijskim identitetom djevojčice zaštićene od strane dviju generacija žena njene obitelji.

10/ RENFIELD (Chris McKey)

Zabavna komedija o alfa vampirovom štićeniku kojem je dosta života u njegovoj sjeni dofurava Nica Cagea u jednom od svojih karikiranih izdanja koja mu stoje daleko bolje od pokušaja dramskih preglumljavanja.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime