Četvrtak, 11 travnja, 2024

Najbolji krimi dokumentarci koji će vas ostaviti bez daha

Krimi dokumentarci su nešto što svi volimo pogledati, a ovo vrijeme idealno je za uživanje u nekim od najboljih naslova

Ako ćemo biti posve iskreni, ne poznajemo nikoga tko ne voli provesti popodne ispred televizije uz dobar film ili seriju. Krimi dokumentarci su upravo mnogima na vrhu popisa kada biraju što će iduće gledati. Misteriozni nestanci, obiteljski problemi i osvete, ubojstva i policijske istrage koje bi svakog ostavile prikovane za ekran. Netflix je poznat po svojim dokumentarcima iz kolekcije Netflix Originals koji nam svaki puta otkriju nešto novo. Ako ste obožavatelj dramatičnih i napetih priča koje prate neke od najbizarnijih slučajeva, donosimo nekoliko naslove koje možete pronaći na Neflixu, a koji će vam se svidjeti ako volite žanr – krimi dokumentarci.



Murdaugh Murders: A Southern Scandal

Ovaj dokumentarac prati uglednu američku obitelj Murdaugh koja je generacijski obitelj odvjetnika. Jedne večeri običan tinejdžerski izlazak završio je velikom tragedijom s jednom poginulom osobom. Paul Murdaugh išao je van s prijateljima te su pijani odlučili iskoristiti brod njegovog oca Alexa, ali nakon što su izgubili kontrolu nad brodom i zabili se u most, Paulova prijateljica Mallory pogiba. Slučaj koji su pratili svi američki mediji podigao je puno prašine i otkrio mračne tajne, a tijekom istrage cijelog slučaja dogodile su se još dvije neočekivane smrti. Dokumentarac ima dvije sezone koje će vas ostaviti prikovanima za mali ekran. 

Get Gotti

John Gotti bio je na čelu mafije u New Yorku tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, a tijekom jednog od njegovih brojnih suđenja postao je svojevrsni celebrity. U dokumentarcu pričaju i članovi mafijaške obitelji bez imalo srama o zločinima koji su radili. Glavni fokus dokumentarca stavljen je na proces uhićenja i suđenja Johnu Gottiju te o radu američkih tajnih službi. Za sve kojima je “Kum” jedan od omiljenih filmova, ovaj dokumentarac je realni prikaz istoimenog filma. 

Catching killers

Catching killers dokumentarac su koji će vas sigurno ostaviti bez teksta i uliti vam strah u kosti. Tijekom tri sezone dokumentarca prate se tri različita slučaja, od serijskih ubojica, bombaša pa sve do kanibalizma. Ako ste obožavatelj bizarnih ubojstva i bolesnih slučajeva, sigurni smo da će vas ova serija dokumentaraca oduševiti. 

American Murders: The Family Next Door 

Šokantna i tragična priča o obitelji koja je potresla cijelu Ameriku. Shanann Watts nestala je zajedno sa njene dvije mlađe kćeri u Coloradu, a policija je za glavnog osumljičenog stavila njezinog muža. Svi američki mediji pratili su s velikim zanimanjem razvoj događaja, a rezultati istrage šokirali su javnost. Ova potresna priča o obitelji ima, nažalost, tužan završetak, ali za sve koje vole gledati dokumentarce o nestalim osobama je odličan izbor. 

Till murder do us part: Soering vs. Hayson

Ljubavnici Jens Soering i Elizabeth Hayson bili su u toksičnoj vezi, a jednog dana ubijeni su njeni roditelji. Prvookrivljeni je Jens Soering koji je tijekom suđenja mjenjao svoj iskaz te nakon što je tvrdio da je kriv, pred porotom izjavio da je nevin. Iako nije bila okrivljena, tijekom suđenja saznajemo da ni Elizabeth nije svetica. Cijelu situaciju dodatno komlicira činjenica da je Jens Nijemac pa se u priču upliće i njemačko odvjedništvo. Dugogodišnji sudski proces okončan je prije par godina, a cijelu priču pratio je i Netflix. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime