Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Je li Bad Vegan najluđi Netflixov dokumentarac o prijevari do sada?

Ako ste došli ovamo misleći da ćete dobiti neku vrstu dokumentarca o veganima koji su jeli sir, razmislite još jednom. Serija nije usredotočena na hranu. Mnogo je skandaloznija nego što bi naslov mogao sugerirati!

Taman kad ste pomislili da Netflix nikako ne bi mogao izvući još jednu istinitu priču o  prijevarama, objavili su trailer za “Bad Vegan”. Otkad je “Tiger King” izašao 2020. godine, postali smo opsjednuti kriminalom dokumentarci snimljenima prema istinitim pričama. Naravno, volimo pogledati i neku seriju u stilu “Bridgertona” i “Emily u Parizu”, ali nema ništa slično napetom rollercoasteru koji nam nude “Making a Murderer” i “Don’t F**k With Cats”.



Najnoviji hitovi su “Tinder Swindler”, o muškarcu koji je od žena diljem svijeta izvukao tisuće i tisuće dolara, a potom smo se upoznali i s lažnom nasljednicom, Annom Delvey kroz “Inventing Anna”. Ipak, izgleda da Netflix ima još veću i još nevjerojatniju priču u rukavu – “Bad Vegan”.

Ako ste došli ovamo misleći da ćete dobiti neku vrstu dokumentarca o veganima koji su jeli sir, razmislite još jednom. Serija nije usredotočena na hranu. Mnogo je skandaloznija nego što bi naslov mogao sugerirati.

Priča koja je šokirala svijet

Nova serija Netflixa koja dolazi u četiri dijela usredotočit će se na Sarmu Melngailis, slavnu vegansku ugostiteljicu i vlasnicu tada najpoznatijeg restorana sirove hrane u Americi. No, ono što započne kao uspješan projekt brzo postaje katastrofa, a Netflix je seriju naslovio “Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.”

Dokumentarnu seriju je stvorio Chris Smith, izvršni producent “Tiger Kinga” i redatelja filma “Fyre: The Greatest Party That Never Happened”. Dakle, ako imate želju za gledanjem dokumentaraca, pripremite kokice i upoznajte priču o “Bad Vegan”.

O čemu je riječ u “Bad Vegan”?

Iako nije poznato mnogo detalja, “Bad Vegan” prati priču Sarme Melngailis, stvarne, slavne ugostiteljice i vlasnice njujorškog veganskog restorana Pure Food and Wine. Nekada su ej nazivali “kraljicom veganske kuhinje”, a zatim Melngailis postane bjegunka sa svojim partnerom Shaneom Foxom (pravo ime: Anthony Strangis).

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sarma Melngailis (@sarmamelngailis)

Sinopsis Netflixa glasi: “Ubrzo nakon što je upoznala čovjeka po imenu Shane Fox na Twitteru 2011. godine, Melngailis počinje crpiti sredstva svog restorana i usmjeravati novac Foxu nakon što ju je nagovorio da povjeruje da bi mogao ostvariti njezine snove. Od proširenja carstva hrane do toga da njezin voljeni kućni ljubimac postane – besmrtan. I to samo ako nastavi bez sumnje slušati svaki njegov zahtjev.”

Očito je da ispunjavanje njezinih želja ima cijenu, jer Strangis traži od Melngailisa da posluša svaki njegov (bizaran!) zahtjev. U nekom trenutku, otkriveno je da je par, koji je sada u braku, ukrao gotovo 2 milijuna dolara od restorana i osoblja.

Kada će “Bad Vegan” emitirati?

Bad Vegan će biti objavljen na Netflixu 16. ožujka što znači da imamo manje od mjesec dana prije nego se vežemo za kauč i televizor. U međuvremenu, ispunit ćemo svoje vrijeme skrolajući novim Instagram računom Simona Levieva (da, vratio se).

 

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime