Srijeda, 22 svibnja, 2024

Nezaboravne romantične komedije koje su obilježile generacije

Vremeplov romantičnih komedija osvježit će vaša sjećanja i inspirirati vas da se uvalite u udobne naslonjače i vratite se u pr

U moru novih filmskih naslova koji preplavljuju društvene mreže često zaboravljamo bisere iz prošlosti koji su naša srca osvojili u kino sjedalima. Ove starije romantične komedije, koje su oblikovale taj žanr, i dalje nose neodoljiv šarm. One imaju posebno mjesto u našem srcu. Bezvremenskom humoru i klasičnim ljubavnim pričama i danas se možemo nasmijati, ali i pustiti koju suzu dok ih gledamo. Za vas smo se prisjetili zaboravljenih dragulja – filmova koji su svojevremeno osvojili srca publike i strpljivo čekaju da budu ponovno otkriveni. Kroz nostalgiju i humor, vratit ćemo se u vrijeme kada je romantika bila jednostavnija, a smijeh iskreniji. Vremeplov romantičnih komedija osvježit će vaša sjećanja i inspirirati vas da se uvalite u udobne naslonjače i vratite se u prošlost. 



1. NOTTING HILL

“Notting Hill”, film iz 1999. godine, jedna je od najomiljenijih romantičnih komedija svih vremena. Priča prati vlasnika knjižare, Williama Thackera (Hugh Grant), čiji se život preokrene kada upozna slavnu filmsku zvijezdu, Annu Scott (Julia Roberts). Njihova ljubavna priča, smještena u šarmantnu četvrt Notting Hilla u Londonu, prikazuje ljubavnu priču kroz niz komičnih i dirljivih situacija. Film je poznat po izvrsnoj kemiji glavnih uloga, nezaboravnim sporednim likovima poput Rhysa Ifansa kao Spikea i emotivnoj muzici. “Notting Hill” ostaje nezaboravni klasik koji slavi ljubav, jednostavne trenutke i nepredvidivu prirodu života.

 

2. HOW TO LOSE A GUY IN 10 DAYS 

“How to lose a guy in 10 days” iz 2003. godine popularna je romantična komedija koja prati Andie Anderson (Kate Hudson), novinarku koja piše članak o tome kako navesti muškarca da prekine vezu u 10 dana. S druge strane, tu je Benjamin Barry (Matthew McConaughey), marketinški stručnjak koji se kladi da može navesti ženu da se zaljubi u njega za isti period. Njihovi putevi se susreću i započinje urnebesna igra u kojoj oboje imaju suprotne ciljeve. Kemija između Hudson i McConaugheya i duhovit scenarij učinili su film nezaboravnim klasikom romantične komedije, istražujući kako manipulacija može prerasti u pravu ljubav.

 

3. LOVE ACTUALLY

“Love actually” iz 2003. godine romantična je komedija koja istražuje različite aspekte ljubavi kroz deset isprepletenih priča tokom božićne sezone u Londonu. Glumačka postava, koju čine poznati britanski glumci poput Hugha Granta, Colina Firtha i Emme Thompson, donosi toplinu, humor i dirljive trenutke dok pričaju o romansi, prijateljstvu i obitelji. “Love actually” postao je klasik ovog žanra zbog svoje univerzalne poruke o ljubavi i optimizmu, čineći ga našom omiljenom romantičnom komedijom koja će nas rashladiti u ovo vruće proljetno i ljetno vrijeme.

 

4. HOW DO YOU KNOW

Romantična komedija Jamesa L. Brooksa “How do you know” iz 2010. godine prati ljubavni trokut između Lise (Reese Witherspoon), bivše profesionalne softball igračice; Georgea (Paul Rudd), poslovnog čovjeka pod istragom; i Mattyja (Owen Wilson), samouvjerenog baseball igrača. Dok Lisa pokušava pronaći svoj put nakon završetka karijere, balansira između nestabilne veze s Mattyjem i neočekivanog prijateljstva s Georgeom. Film poznat po snažnoj glumačkoj postavi i emotivnom scenariju, istražuje teme samootkrivanja i ljubavi u nepredvidivim okolnostima.

 

5. THE PROPOSAL

“The proposal”, film iz 2009. godine, šarmantna je romantična komedija koja prikazuje neočekivanu kemiju između Margaret Tate (Sandre Bullock) i Andewa Paxtona (Ryan Reynolds). Margaret je Andewova šefica koja ga nagovara na ludo vjenčanje kako bi mogla dobiti vizu za ostanak u Americi. Njeno izbjegavanje deportacije u Kanadu pretvorilo je dvoje poslovnih partnera u ljubavne. Tako njihova igra postaje prava ljubavna priča. Film je prepun duhovitih situacija i toplih trenutaka, čineći ga nezaboravnim doprinosom romantičnom žanru.

 

6. FRIENDS WITH BENEFITS

“Friends with benefits” romantična je komedija iz 2011. godine koja oživljava klasičnu priču o prijateljima koji započinju fizički odnos bez ikakvih emocionalnih veza, ali se na kraju zaljube jedno u drugo. Film prati Dylana (Justin Timberlake) i Jamie (Mila Kunis) koji sklapaju sporazum o prijateljstvu s povlasticama. Kako provode sve više vremena zajedno, njihovi osjećaji se mijenjaju, a veza postaje složenija. “Friends with benefits” istražuje moderne dinamike odnosa i postavlja pitanje može li prijateljstvo prerasti u nešto više bez komplikacija.

 

Naslovna slika: Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime