Subota, 23 ožujka, 2024

Niste išli na skijanje? Ne brinite, uz novu Netflixovu seriju Kitz snježna avatura je zajamčena

Serija prati 19-godišnju Lisi (Sofie Eifertinger), mještanku Kitzbühela koja se želi osvetiti skupini prijatelja, predvođenih influencericom Vanessom koju smatra odgovornom za bratovu smrt

Streaming usluge su uložile velika sredstva u tinejdžerske drame. Možda je razlog tome što nas one u pandemiji podsjećaju na slobodna vremena, dramu, izlaske, ples, piće? Čini se da te stvari karakteriziraju gotovo svaku tinejdžersku seriju, od “Elite” preko “Euphorije” do nove “Tračerice”. Jeste li spremni za seks na skijaškim stazama? Smještena u stvarnom austrijskom skijalištu Kitzbühel, Netflixova najnovija serija “Kitz” njemački je tinejdžerski triler i uskoro će biti vaša sljedeća queer opsesija.



Nova serija na njemačkom jeziku, Kitz, nas vodi u malo mjesto gdje tijekom skijaške sezone borave bogati ljudi iz Münchena. Serija prati 19-godišnju Lisi (Sofie Eifertinger), mještanku Kitzbühela koja se želi osvetiti skupini prijatelja, predvođenih influencericom Vanessom koju smatra odgovornom za bratovu smrt. Trailer obiluje glamuroznim zabavama, kao i obiljem tajni i preokreta. Kako se Lisi približava Vanessi i ostatku njezine skupine, također vidimo kako oživljavaju njezini planovi za nasilnu osvetu, uključujući ono što izgleda kao skijaška kuća koja gori.

Osveta, preljubi, mržnja…

Serija započinje sa snimkom Alpi, snijega i luksuznog skijališta. “Moj brat Josip je uvijek govorio da smo bez njih samo neko selo negdje u planinama Tirola. Ali s njima smo Kitzbühel, Aspen u Alpama”, kaže mještanka po imenu Lisi (Sofie Eifertinger).

Lisin glas u nastavku govori o njezinoj zavjeri da se osveti djevojci za koju misli da je prouzročila smrt njenog brata Josepha (Felix Mayr), koji je prije godinu dana, na Silvestrovo, sletio sa zaleđene planinske ceste.

U novogodišnjoj noći, godinu dana nakon Josephove smrti, Lisi, lokalna konobarica u baru, planira raditi kao konobarica na novogodišnjoj zabavi koju je organizirala bogata influencerica po imenu Vanessa von Höhenfeldt (Valerie Huber). Lisina prijateljica Antonia (Souhaila Amade), koja je bila u Londonu prošle godine i vratila se u grad tijekom sezone, želi znati zašto želi raditi na ovoj zabavi. Lisi tvrdi da je to samo zbog plaće, ali ima nešto drugo na umu. Vanessa je ta koja je nagovorila Josepha da se pridruži njezinoj posljednjoj novogodišnjoj noći, vozio se prema njoj, kad je skliznuo sa zaleđene planinske ceste i poginuo.

Tijekom zabave upoznaje Vanessinog dečka Dominika (Bless Amada), za kojeg se čini da je s Vanessom više zbog dužnosti nego zbog ljubavi. Upoznajemo i Kosha (Zoran Pingel), koji sa sobom nosi zabavu (tj. drogu), a prije zabave ga vidimo s tipom za kojeg se ispostavi da je Hans (Ben Felipe), bliski prijatelj Lisi i Josepha. Tu je i Vanessina najbolja prijateljica Pippa (Krista Tcherneva). Kako će se radnja dalje odvijati, saznat ćete ako pogledate ovu napetu seriju.

Vrijedi li je pogledati?

Serija je miks između “13 razloga zašto” i “Revenge”. U seriji ima i elemenata klasnog sukobljavanja i nejednakosti, kao onih koje vidimo u “Elite” i ponekad u “Tračerici”. “Kitz” nam ostavlja dojam kao nešto što smo već vidjeli, ali ipak nas vodi na predivno skijalište. “Elite” smo spomenuli upravo zato jer umjesto internata u Španjolskoj, ovdje dolaze djeca iz bogatih Münchenskih obitelji. Osjećaj koji serija ostavlja je manje-više isti. To ne znači da “Kitz” nije dobra serije, dapače, napeta je i zanimljiva.  

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli KITZ Netflix (@kitznetflix)

Hoće li se Lisi infiltrirati u ovu bogatu ekipu? Lisin osjećaj gubitka je opipljiv, ali se također čini da uživa u prednostima poznavanja Vanesse i što je dio njezine grupe, iako je “samo” “siromašna” mještanka. Hoće li se ovo zakomplicirati time što će se Lisi zapravo svidjeti Vanessi ili članovima njezine grupe, poput Dominika? Ili je ovo čista osvetnička predstava? Otkrit ćete gledanjem serije. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime