Subota, 23 ožujka, 2024

Mixer.hr predlaže: 16 filmova koje trebate pogledati do 1. ožujka i dodjele Zlatnih globusa

Svega je nekoliko dana do dodjele Zlatnih globusa - 1. ožujka - pa je krajnje vrijeme da pogledate neke od najvećih pretendenata na nagrade koje su svojevrsna uvertira najvećoj filmskoj nagradi - Oscaru. Konkurencija je žestoka!

Uoči 78. dodjela nagrade Zlatni globus koja će se održati 1. ožujka donosimo popis filmova koji su nominirani i definitivno vrijedni gledanja. Nagrada se dodjele za nabolja ostvarenja na televiziji u 2020. godine, kao i za najbolji film 2020. godine i početkom 2021. godine, po izboru Hollywood Foreign Press Association.



Borat Subsequent Moviefilm

Neobični nastavak oiginalnog filma Sache Barona Cohena iz 2006. savršeno prikazuje Ameriku koja se najviše podijelila tijekom predsjedništva Donalda Trumpa i pandemije. Ova komedija bi cijeli tim mogla dovesti do velikog uspjeha jer su Sasha Baron Cohoen, film i glavna glumica Maria Bakalova nominirani za Globus.

The Father

U ovoj drami Anthony Hopkins glumi čovjeka koji se bori s progresivnim gubitkom pamćenja. Hopkins i Olivia Colman nominirani su i imaju šanse za pobjedu. Film je također nominiran u kategorijama za najbolju sliku, dramu i najbolji scenarij.

Hamilton

Bilo bi čudno da ovaj film nije nomiran u kategoriji najbolje glazbe ili komedije. Lin-Manuela Miranda prikazuje život oca osnivača Ujedinjenih Američkih Država Alexandera Hamiltona i vrijedan je gledanja.

Hillbilly Elegy

Adaptacija hvaljenog memoara J. D. Vancea Rona Howarda prikazuje živote obitelji iz Kentuckyja. Glenn Close istaknuta je baka, Bonnie “Mamaw” Vance, i nominirana je u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Hillbily Elegy: Film koji će Glenn Close donijeti 8. nominaciju, ali i prvog Oscara?

Judas and the Black Messiah

Film prikazuje život predsjednika stranke Black Panther, Freda Hamptona i njegovu užasnu smrt. Uloge su fantastično odradili Daniel Kaluuye u ulozi Hamptona i LaKeitha Stanfielda kao čovjek odgovoran za njegovu smrt. Kaluuya i film su nominirani za Globus.

Ma Rainey’s Black Bottom

Film o legendarnoj majci bluesa i njezinom bendu još je jedan film prepun nevjerojatnih izvedbi. Glavni glumci su Viola Davis u ulozi Ma i Chadwick Boseman kao njezin mladi trubač, Levee. Oboje su nominirani za svoje izvedbe.

Mank

Radnja filma odvija se 1930-ih u Hollywood-u, i prati scenaristu alkoholičara Hermana J. Mankiewicza (Gary Oldman), dok radi na scenariju za film ‘Građanin Kane’. Redatelj David Fincher koristi scenarista Hermana J. Mankiewicza (glumio ga je Gary Oldman) kako bi nam pokazao sve dobre i loše strane tog doba. Film je nominiran za šest Globusa, uključujući najbolju dramu, Finchera za najbolju režiju, Oldmana za najboljeg glumca i najbolji scenarij koji je napisao Fincherov pokojni otac Jack.

The Mauritanian

Film prati Mohamedoua Oulda Salahija (Tahar Rahim), kojeg je američka vlada uhitila i bez optužbi i suđenja strpala u zatočenički logor u zaljevu Guantanamo. Izgubivši svaku nadu za spas, Salahi pronalazi saveznike u braniteljici Nancy Hollander (Jodie Foster) i njezinoj suradnici Teri Duncan (Shailene Woodley). Film je nominiran za najboljeg glumca (Tahar Rahim) te u kategoriji sporedne glumice (Jodie Foster).

Nomadland

Glumeći u jednom od najboljih filmova godine, Frances McDormand donosi uzbudljivo utjlovljenje žene koja nakon gubitka posla i smrti supruga počne živjeti u svom kombiju i putovati Zapadom. Film bi mogao postići mnogo toga u noći dodjele Zlatnog globusa.

Naš favorit: Frances McDormand sa ‘Zemljom nomada’ juriša na dva Oscara

One Night in Miami

Ovaj izmišljeni pogled na noćni provod između Muhammada Alija, Malcolma Xa, Sama Cookea i Jima Browna masterclass je glume i priče. Stoga nije ni čudo da ga je režirala Regina King, koja zna ponešto o tome kako izvući maksimum iz obje teme. Unatoč tome što nije nominiran za najbolju sliku, nego za najbolju dramu, King je nominirana za najbolju režiju, a Leslie Odom za nastup Cookea. Također su pokupili nominaciju i za pjesmu u filmu “Speak Now”.

Palm Springs

Ova znanstvenofantastična romantična komedija prati dvoje neznanaca koji se sretnu na vjenčanju u Palm Springsu i zapnu u vremenskoj petlji. Avanture dečka (Andy Samberg) i djevojke (Cristin Milioti) su zabavne i opuštajuće. Film je nominiran za najbolji film kao i Andy Samberg za glavnog glumca. Baš nas zanima kako će završiti utrka.

Pieces of a Woman

Kontroverza oko Shia LaBeoufa ne bi trebala umanjiti nevjerojatan nastup Vanesse Kirby u ulozi žene koja izgubi dijete tijekom poroda. U svakom slučaju Kirby čeka žestoka konkurencija u kategoriji najbolje glumice, u prvom redu zbog McDormand u filmu “Nomadlandu”.

Zlatni Globus 2021.: Sve što trebate znati o nominacija i najvećim favoritima!

Promising Young Woman

Carey Mulligan je dala jednu od najboljih izvedbi u karijeri. Glumi ženu koja traži osvetu za prijatelja koji je bio žrtva silovanja. Film je dobio četiri nominacije: za najbolju dramu, za glavnu ulogu te dvije nminacije za Emerald Fennell – za najbolju režiju i najbolji scenarij.

Sound of Metal

Riz Ahmed genijalno je odglumio glazbenika i bivšeg narkoman koji odjednom počinje gubiti sluh. Slijedimo dirljivo putovanje u kojem se bori s ovim novim izazovom. Ahmed je zasluženo nomiran za najboljeg glumca.

The Trial of the Chicago 7

Posljednji redateljski film Aarona Sorkina osvrće se na bizarno suđenje čelnicima koji stoje iza protuvijetnamskih prosvjeda tijekom Demokratske nacionalne konvencije 1968. u Chicagu. Nominiran za pet Globusa, mogao bi dovesti do pobjede Aarona Sorkina i Sashu Baron Cohena, koji u filmu glumi Abbieja Hoffmana.

Zašto će Sasha Baron Cohen konačno zasluženo dobiti Oscara?

Wolfwalkers

Ovaj animirani film postao je omiljen među publikom i kritikom jer prikazuje irski folklor ispunjen pričama o vukovima i magiji. Slijedi putovanje mladog šegrta lovca dok se sprijateljuje s djevojkom iz plemena za koju se govori da se noću transformira u vukove. U jednoj od intrigantnijih kategorija večeri, vidjet ćemo može li ovaj film pobjediti velike kompanije poput DreamWorksa (The Croods: A New Age) i Disneya (Onward, Soul).

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime