Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Prvi trailer za biografski film o Lady Di u kojem glumi Kristen Stewart

Radnja je uglavnom usredotočena na brak princeze Diane i razvod od princa Charlesa. Kraljevski par je, naime, bio u braku 15 godina prije nego što su u kolovozu 1996. objavili da se razilaze

Kristen Stewart, glumica koja je svjetsku slavu stekla ulogom Belle u ‘Sumrak sagi’, u filmu ‘Spencer’ glumi princezu Dianu od Walesa.



Film je biografija princezinog života, a zakazani datum izlaska 5. studenog 2021. Radnja je uglavnom usredotočena na brak princeze Diane i razvod od princa Charlesa. Kraljevski par je, naime, bio u braku 15 godina prije nego što su u kolovozu 1996. objavili da se razilaze.

Već prvi plakat ostavlja upečatljiv dojam na gledatelje

Na prvom plakatu za film, objavljenom 25. kolovoza, Stewart se može vidjeti kako čuči i plače dok nosi balsku haljinu boje slonovače bez naramenica i ukrašenu vezom. Iako joj ne možemo vidjeti lice, slika je upečatljiva za svakoga tko poznaje borbe i duševne boli koje je Diana pretrpjela u vrijeme dok je bila princeza od Walesa.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Spencer (@spencer_movie)

Prema Deadlineu, drama u filmu odvija se tijekom tri dana, uključujući jedan od njezinih posljednjih božićnih blagdana u kući Windsor u Engleskoj.
“Svi smo odrasli, barem ja i moja generacija, čitajući o bajkama. Uglavnom se princ zaljubi u princezu, pozove je da mu postane žena i na kraju ona postane kraljica. To je bajka. Kad netko odluči ne biti kraljica i kaže: Radije bih otišala i bila sama, to je velika, velika odluka. Ovo je bajka naglavačke. Uvijek me to jako čudilo i mislio sam da je taj potez morao biti izuzetno težak za napraviti. To je ono što je potaknulo snimanje ovog filma”, otkrio je redatelj Pablo Larraín.

Objavljen je i prvi trailer

Trailer počinje dolaskom u Sandringham i vodi nas kroz pripreme za večeru dok je Diana pod stresom u kupaonici. Daljnje scene prikazuju kako se šeta niz dugi hodnik odjevena u srebrnu haljinu, sjedi i čeka fotografiranje za obiteljski portret,  te ja snimaju paparazzi. Cijelo vrijeme na njezinom licu su tuga i strah.

Kristen Stewart kao princeza Diana

Casting Kristen Stewart kao princeze Diane najavljen je u lipnju 2020. Tada je redatelj Pablo Larraín za Deadline otkrio da se radi o “jednoj od velikih glumica današnjice”. Dodao je i sljedeće: “Da bi ovaj film bio dobar, potrebna je misterija u filmu. Kristen može biti mnogo stvari, i vrlo tajanstvena i krhka, a u konačnici i vrlo jaka, što nam i treba. Kombinacija tih elemenata natjerala me da odaberem baš nju.”
Film se temelji na događajima iz stvarnog života. Spencer je Dianino djevojačko prezime, a radnja se događa u prosincu 1991. godine, kada su ona i princ Charles proveli božićne praznike s kraljevskom obitelji u rezidenciji kraljice Elizabete II, u Sandringhamu u Engleskoj. Tog vikenda je Diana donijela odluku da napusti muža, nakon velikih previranja u njihovom braku. Njih su se dvoje konačno razveli u kolovozu 1996., nakon 15 godina braka.

Tko su glavni glumci u filmu?

Još u ožujku ove godine potvrđeno je kako Jack Farthing glumi princa Charlesa, Dianina supruga. Glumac je poznat po zapaženim ulogama u BBC-jevoj dramskoj seriji Poldark i komediji Blandings

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 👍🏼 (@jack__farthing)

Njemačka manekenka Olga Hellsing svoj će glumački debi imati kao Sarah “Fergie” Ferguson, vojvotkinja od Yorka, a sada bivša supruga Charlesova brata, princa Andrewa.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Olga Hellsing Official (@olga_hellsing)

Britansko-njemački glumac Thomas Douglas glumit će Dianina oca, grofa Johna Spencera. Prethodno se pojavio u miniseriji Labirint mira i kriminalističkoj seriji Tatort, najdugovječnijoj njemačkoj TV drami.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Thomas Douglas (@thomas__douglas)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime