Subota, 23 ožujka, 2024

Spremni smo za filmski maraton: 10 najboljih božićnih filmova na Netflixu

Srećom, Netflix je prihvatio ovaj trend i spreman je ispuniti naš nezasitni apetit za božićnim filmovima. Imaju lijepu kolekciju novih filmova, ali i klasika koje smo pogledali nebrojeno mnogo puta

Postoje dvije vrste ljudi – oni koji obožavaju blagdanske filmove i oni kojima su pomalo dosadni. Mi odbrojavamo dane do Božića gledanjem omiljenih blagdanskih filmova. Prosinac je uz njih ljepši i lakši.



Postoji puuuno, ali baš puuuuuno božićnih filmova. Svake godine ih je sve više i više i teško je odabrati što gledati. Nešto novo, pa se razočarati, ili nešto za što znamo koliko je dobro? Kako bilo, ne možemo se zasititi pozitivnih filmova s uvijek sretnim krajem, nekako nam pružaju nadu u ovim vremenima.

Srećom, Netflix je prihvatio ovaj trend i spreman je ispuniti naš nezasitni apetit za božićnim filmovima. Imaju lijepu kolekciju novih filmova, ali i klasika koje smo pogledali nebrojeno mnogo puta. Ovo su naši omiljeni božićni filmovi na Netflixu:

1. Ljubavna zamka

Nina Dobrev glumi romantičarku čiji se planovi da svog internetskog dečka iznenadi posjetom, a stvari su kompliciranije nego što je očekivala. Nakon što je saznala da osoba s kojom je razgovarala, koju je glumio Jimmy O. Yang, koristi slike lokalnog muškarca na svom profilu, prisilila ga je da joj namjesti dečka za kojeg vjeruje da joj je pravi par.

2. Robin Robin

Od Wallace & Gromita do Chicken Runa, ne postoji ništa slično čaroliji britanskog studija Aardman. Robin Robin nije iznimka. Ovaj božićni specijal priča priču o mladoj crvendaćici koju su odgojili miševi, a koja se očajnički želi uklopiti u svoju obitelj. Ne samo da ćete se uz ovaj film osjećati ugodno i voljeno, već njegovo trajanje od 30 minuta je savršeno za gledanje prije spavanja.

3. Dječak zvan Božić

“Dječak zvani Božić” pametna je priča o tome kako je mladi Sveti Nikola došao pronaći svoju svrhu. Uz glumačku ekipu koja uključuje Kristen Wiig, Henryja Lawfulla, Tobyja Jonesa i Sally Hawkins, i nevjerojatne specijalne efekte, ovo je još jedno izvrsno djelo za obiteljsku blagdansku filmsku večer.

4. Božićno putovanje obitelji Jangle

Jedan od najnovijih Netflixovih blagdanskih filmova ima sva obilježja savršene božićne priče: nekoga tko je izgubio vjeru u blagdan, usamljenost, a potom i ponovno oživljavanje duha, zahvaljujući ljubavi i društvu davno izgubljenog člana obitelji. 

5. Elf

Odgajan kao vilenjak, visoki čovjek putuje sa Sjevernog pola u NYC kako bi upoznao svog biološkog oca koji ne zna da postoji i očajnički mu je potreban božićni duh. Jedan od najklasičnijih božićnih filmova kojem se vraćamo iz godine u godinu.

6. Kako je Grinch ukrao Božić

Omraženi Grinch pokušava upropastiti Božić tako što se preruši u Djeda Mraza i ukrade sve darove, drvca i blagdanska jela u Tkogradu. Još jedan klasik koji jakoooo volimo!

7. Misija Djed Božićnjak

Pomoćnica kongresice Erica odriče se obiteljskog Božića kako bi putovala zbog posla. U bazi zračnih snaga sukobi se s kapetanom Andrewom Jantzom, koji zna da je njezin zadatak pronaći razloge za oduzimanje sredstava za postrojenje.

8. The Christmas Chronicles

Priča o sestri i bratu, Kate i Teddyju Pierceu, čiji se plan da na Badnjak uhvate Djeda Mraza pretvori u neočekivano putovanje o kojem većina djece može samo sanjati.

Klaus

Nostalgični ste za dobrim starim 2D animiranim božićnim filmom? Klaus je prvi Netflixov animirani film nominiran za Oscara, a priča predivnu božićnu priču o Djedu Mrazu.

10. Holidate

Holidate je malo “kičast”, ali je lijepa i topla priča. Dvoje stranaca odlučuju jedan drugome biti plus jedan na svim blagdanima, a na kraju razviju emocije.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime