Utorak, 2 travnja, 2024

Timothée Chalamet kao Bob Dylan? Donosimo sve o filmu A Complete Unknown

Šuška se da se Timothée Chalamet priprema za ulogu pohađajući satove gitare, ali još nije potvrđeno hoće li koristiti svoj vlastiti glas za izvedbu pjesama

Nakon što je već očarao publiku svojim izvedbama kao kralj Henry V. u Kralju, Theodore Laurence u Malim ženama i navodni prorok koji započinje međugalaktički sveti rat u Dini, Timothée Chalamet se sada sprema za još jedan izazov – utjeloviti glazbenu legendu. Glumac, koji je nominiran za Oscara, preuzet će ulogu mladog Boba Dylana u nadolazećem biografskom filmu pod radnim naslovom A Complete Unknown.



Pod režiserskom palicom Jamesa Mangolda, poznatog po filmskom ostvarenju Ford protiv Ferrarija s Christianom Baleom i Mattom Damonom u glavnim ulogama, ovaj film će istražiti Dylanov epohalni prijelaz s folka na rock glazbu. Šuška se da se Chalamet priprema za ulogu pohađajući satove gitare, ali još nije potvrđeno hoće li koristiti svoj vlastiti glas za izvedbu pjesama.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Film Scenes (@thescenesofcinema)

Za sve obožavatelje Dylana, nema razloga za brigu: sam slavni glazbenik aktivno surađuje s redateljem i studijom Searchlight Pictures na ovom filmu. Dylan će obnašati ulogu izvršnog producenta te već osigurao glazbena prava za projekt. Njegov dugogodišnji menadžer, Jeff Rosen, također je producent filma. 

Film govori o Dylanovom prijelazu s folk glazbe na rock’n’roll

Prethodno nazvan Going Electric, A Complete Unknown će dokumentirati Dylanovu evoluciju u rock glazbenika, kako izvještava Deadline. Ključni povijesni trenutak u filmu je Dylanov nastup na Newport Rock Festivalu 1965. godine, kada je prvi put predstavio rock ‘n’ roll set uz električnu pratnju, što je izazvalo kontroverze i nezadovoljstvo publike. U toj godini, The New York Times je izvijestio o tome kako su ‘čistunci narodnih pjesama okrutno izviždali Dylana’, smatrajući ovu inovaciju najgorom vrstom prevare. Samo pet dana ranije, Dylan je objavio jedan od svojih najvećih hitova, Like a Rolling Stone, dodatno iznenađujući svoju publiku.

Uz Chalametovu interpretaciju Dylana u glavnoj ulozi, film će obilovati talentima poput Elle Fanning, koja će tumačiti lik ljubavnice Sylvie Russo, te Edwarda Nortona kao folk pjevača Petea Seegera. Ostali članovi glumačke postave uključuju Monicu Barbaro kao Joan Baez, Nicka Offermana kao Alana Lomaxa i Boyda Holbrooka kao Johnnyja Casha, prema informacijama iz Rolling Stonea.

 

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime