Petak, 22 ožujka, 2024

‘Tore’ je nova hit teen serija na Netflixu, donosimo detalje

'Tore' je serija koja progovara o problemima na koje tinejdžeri nailaze tijekom svojeg odrastanja i veoma je važna za sve mlade

Nakon što je nedavno na Netflixu izašla posljednja sezona serije “Sex Education” imamo dobre vijesti za sve ljubitelje te serije. Naime, na male ekrane došla je nova skandinavska serija koja je radnjom vrlo slična upravo “Sex Educationu”, a riječ je o seriji “Tore”.



U filmskoj industriji sve je više serija i filmovima koji u središte radnje stavljaju teme koje su tinejdžerima relevantne. Nije tajna da se u Skandinaviji rade odlični filmovi i serije, a od ove serije ne očekujemo ništa manje. 

Radnja serije ‘Tore’

Serija koja progovara o problemima na koje tinejdžeri nailaze tijekom svojeg odrastanja. Opisana je kao drama o “dobrom i lošem osjećaju”, govori o problemima mentalnog zdravlja, sukobima u obiteljskim i prijateljskim vezama te o pokušaju pronalaska sebe. 

Tore je 27-godišnjak čiji se život promjeni onog dana kada u nesreći sa kamionom za smeće izgubi najbitniju osobu u njegovom životu. Dok radi sve kako bi zaboravio na tugu i bol koji mu je taj događaj nanjeo, zaposlen je kod svog oca u pogrebnom poduzeću. 

Njegov svaki dan izgleda isto sve dok ne upozna novu cvjećarku Eriku pa njih dvoje počnu se sramežljivo promatrati i očijukati. Po noći krene izlaziti po partyima gdje se prvi put nađe u doticaju sa alkoholom, drogama i seksom. 

Važno je ovakve serije prikazivati na malim ekranima

Mladi danas su cijelo vrijeme na društvenim mrežama i raznim streaming servisima gdje traže bijeg od stvarnosti. Često u informacijama i sadržaju koji im je nadohvat ruke teško pronađu sebe pa im je potrebno prikazati nešto s čime se mogu poistovjetiti. Serije poput “Tore”, “Sex Education”, “Euforije”, “Everything Now” ili “Heartstopper”, iako su nekima možda previše, danas vrlo realno prikazuju svijet i okruženje u kojem tinejdžeri i mladi odrastaju. 

Glumačka postava serije 

Glavna uloga dječaka “Tore” pripala je glumcu Williamu Spetzu koji je već glumio u švedskoj drami Quicksand. Spetz je ujedno i napisao scenarij za Tore. Ostalu glumačku postavu čine Sana Sundqvist, Hannes Fohlin, Karin Bertling, Victor Iván, Doreen Ndagire, Carlos Romero Cru, Per Svensson i Lotta Tejle. 

U seriji će glumiti Peter Haber, jedan od pionira švedske glume, u ulozi Bossea što će ujedno biti njegova prva uloga u Netflixovoj seriji. 

Naslovna fotografija: Netflix

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime