Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Zašto je Agatha Christie odlučila likvidirati svoj slavni lik Herculea Poirota?

Ubojstvo Poirota usred ratnih previranja djeluje gotovo pakosno, no Agatha ima plan: roman će prodati privatnom kupcu, svojem velikom obožavatelju koji je spreman platiti koliko treba da bi došao u posjed djelića povijesti

Film ‘Agatha i ponoćna ubojstva’ prati slavnu autoricu krimića i detektivku Agathu Christie (Helen Baxendale), koja za vrijeme njemačkih zračnih napada na London odlučuje eliminirati svojeg najslavnijeg lika, Herculea Poirota.London, 1940. godine. Njemački zračni napadi u punom su zamahu, a posljedice rata prijete budućnosti Agathe Christie, koja stoga odlučuje eliminirati svojeg najslavnijeg lika.

Kako je sama Agatha dospjela u životnu opasnost?

Nakon dvanaest romana o Poirotu u šest godina Agatha bi trebala biti bogatašica. Međutim, jedva spaja kraj s krajem. Ubojstvo Poirota usred ratnih previranja djeluje gotovo pakosno, no Agatha ima plan: roman će prodati privatnom kupcu, svojem velikom obožavatelju koji je spreman platiti koliko treba da bi došao u posjed djelića povijesti. Dogovara se sastanak u zloglasnom londonskom hotelu, no unatoč nazočnosti starog prijatelja stvari ubrzo kreću po zlu.


Dok padaju bombe, a mrtvih je tijela sve više, postaje jasno u kolikoj je opasnosti: jedino vrijednije od posljednjeg romana o Poirotu jest posljednja knjiga koju bi u svojemu životu napisala Agatha Christie.

Izvrsna Helen Baxendale kao Agatha Christie

Agatha i ponoćna ubojstva, scenarista Toma Daltona, koji je napisao i dva prethodna Christiejina dugometražna filma – Agatha i istina o ubojstvu i Agatha i Ištarino prokletstvopremijerno se prikazuje na programu Epic Drama, ekskluzivno u subotu, 4. rujna, u 21:00 sat. 


U glumačkoj su postavi Helen Baxendale kao Agatha Christie, Blake Harrison kao Travis Pickford, Gina Bramhill kao Grace Nicory, Elizabeth Tan kao Jun Yuhuan, Alistair Petrie kao Sir Malcolm Campbell, Vanessa Grasse kao Nell Lewis, Jodie McNee kao policajka O’Hanauer, Daniel Caltagirone kao Eli Schneider, Morgan Watkins kao Rocco Vella, Jacqueline Boatswain kao Audrey Evans, Scott Chambers kao Clarence Allen i Thomas Chaanhing kao Frankie Lei.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime