Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Mixer Book Club: 3 nove knjige čijem se čitanju veselimo

Obzirom da su knjige različitih tematika, svaki čitatelj će pronaći nešto posebno u ovom raznolikom izboru, jer ove knjige nude različite žanrove, tematike i stilove pisanja

S povratkom u svakodnevicu, vratili smo se i na svakodnevno čitanje. Obzirom da smo veliki ljubitelji knjiga, ugodno nas je iznenadila vijest da su stigla čak tri nova naslova koja su dobila odlične recenzije. Obzirom da su knjige različitih tematika, svaki čitatelj će pronaći nešto posebno u ovom raznolikom izboru, jer ove knjige nude različite žanrove, tematike i stilove pisanja. U nastavku, donosimo detalje o tri naslova koja su nas oduševila, a nadamo se da će se svidjeti i vama.Privrženi

Revolucionarna knjiga o ljubavnim odnosima konačno je stigla u hrvatskom prijevodu! Knjiga “Privrženi”, originalnog naziva “Attached”, pomogla je mnogim samcima i parovima da poboljšaju svoje ljubavne veze. Brinete li se da vaš partner ne prepoznaje vaše potrebe i mislite da vam nikad neće pružiti ljubav kakvu zaslužujete? Ili osjećate da vas partnerove potrebe guše te da što god učinite nikad nije dovoljno? Teorija privrženosti pružit će vam jasnu sliku o vašim i partnerovim obrascima vezivanja te objasniti zašto vas stalno privlače isti tipovi partnera i nezadovoljavajućih odnosa.

Pouzdamo se u znanost kad tražimo savjet o tome što i kako jesti, kako vježbati, koliko dugo spavati. Ali kad je riječ o ljubavnim vezama, stvari prepuštamo slučaju i slobodnoj procjeni, dopuštajući da nas vode zablude i mitovi – iako su veze jedno od najvrjednijih ljudskih iskustava. Nakon višegodišnjeg proučavanja partnerskih odnosa, dr. Amir Levine i mr. Rachel Heller svoja su iskustva pretočili u knjigu koja će vam pomoći pronaći sreću u ljubavnim vezama i napredovati u svim drugim područjima života. 

Njena osnovna teza jest kako svakoga od nas, kad je o vezama riječ, karakterizira jedan od tri stila privrženosti: anksiozni stil prožet je neprestanom zabrinutošću i nesigurnošću te sumnjom u partnerovu sposobnost da uzvrati ljubav; u intimnost se izjednačava s gubitkom neovisnosti, a najviše se pažnje pridaje održavanju distance; siguran protkan je toplinom i sigurnošću te zdravom vezom s intimnošću. Uz fascinantan psihološki uvid, kvizove i studije slučaja, ova će vam knjiga pomoći razumjeti kojem stilu pripadate vi, ali i vaš (potencijalni) partner te pružiti smjernice za stvaranje sigurnosti, dublje povezanosti i stabilnosti u ljubavnom odnosu. Knjigu “Privrženi” u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama i na shop.egmont.hr 

 

Što očekivati u trudnoći

“Što očekivati u trudnoći” pruža detaljan uvid u trudnoću s odgovorima na sva Vaša pitanja i objašnjenjima svih promjena na Vašem tijelu. Od prve do zadnje stranice, od glave (zašto Vas tako često boli?) do pete (što učiniti s natečenim stopalima?). Pritom nudi jednostavne, primjenjive savjete uz puno utješnih riječi i ohrabrenja.

Ova topla, empatična i duhovita knjiga autorice Heidi Murkoff, u najnovijem i dopunjenom izdanju donosi ažurirane informacije o prenatalnim pregledima i njezi, o simptomima trudnoće i kako ih ublažiti, o lijekovima i kako ih sigurno koristiti u trudnoći, kao i o najnovijim trendovima u rodilištima širom svijeta.

Vaša trudnička svakodnevica dobiva jednaku pozornost: od zdrave prehrane do ispijanja kave, od redovitog vježbanja do redovitog (ili zabranjenog) seksa, od sigurnog putovanja do njege kože i još mnogo toga. Ako očekujete blizance, čeka vas novo poglavlje o višestrukim trudnoćama, a tu su i posebni savjeti za buduće očeve. Knjigu “Što očekivati u trudnoći” u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

Kamene djeve

Trebalo je jedno desetljeće i 17 sekundi da ovaj intrigantan psihološki triler preko noći osvoji vrhove top lista. Lloyd Devereux Richards proveo je 14 godina, kao otac troje djece i korporativni odvjetnik, pišući svoj debitantski roman na tavanu vlastitog doma. Nakon izdavanja 2011. godine, “Kamene djeve” ove su godine zasluženo doživjele novi život kad je TikTok video koji je snimila autorova kći postao viralna senzacija te dosegnuo preko 42 milijuna pregleda!  

Kao glavna forenzička antropologinja FBI-eva Srednjozapadnoga znanstvenog laboratorija, Christine Prusik nagledala se u svojoj karijeri bizarnih slučajeva. No, najnoviji s kojim se uhvatila u koštac sve ih pobjeđuje: serijski ubojica diljem šuma južne Indiane svojim žrtvama vadi organe i u njihovim jednjacima ostavlja izrezbarene kamene figurice. Njegove neobične posjetnice neodoljivo podsjećaju na amajliju koju pripadnici plemena Gabong, u ritualu iz pradavnih vremena, umeću u svoje žrtve – istog plemena koje je agentica Prusik proučavala prije mnogo godina tijekom svog terenskog istraživanja. Kada na površinu počnu izlaziti mračni detalji slučaja, Christine će se početi pitati je li ta povezanost slučajna ili su se njezine najgore noćne more napokon obistinile. Knjigu “Kamene djeve” u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime