Subota, 10 veljače, 2024

Spas u zadnji čas: Ovaj estetski tretman najpreciznije uklanja celulit i oblikuje regije tijela

Zahvaljujući razvoju tehnologije danas možemo vrlo uspješno 'tretirati' ovaj hormonski i esteski problem, a prema brojnim istraživanjima jedan od daleko najučinkovitijih tretmana jest Endolift - posebna metoda laserske lipolize – tretman koji spada u minimalno invazivne zahvate koji se rade pod lokalnom anestezijom

Problem celulita vjerojatno je jedna od navećih ‘noćnih mora’ svake žene – još od vremena od prije 150 godina kada se prvi put ‘službeno’ upotrebljava ta riječ. I od kada su započela istraživanja zašto i kako nastaje te kako ga se riješiti.Dugogodišnja je to muka, a istraživanja su otkrila brojne faktore zbog kojih nastaje mrska nam narančina kora. Za to smo vrijeme naučile i da celulit ne može nestati preko noći. No, postoji mnoštvo tretmana i metoda uz pomoć kojih ga možemo smanjiti ili gotovo do kraja eliminirati.

Najučinkovitija metoda – laserska lipoliza

Zahvaljujući razvoju tehnologije danas možemo vrlo uspješno ‘tretirati’ ovaj hormonski i esteski problem, a prema brojnim istraživanjima jedan od daleko najučinkovitijih tretmana jest Endolift – posebna metoda laserske lipolize – tretman koji spada u minimalno invazivne zahvate koji se rade pod lokalnom anestezijom.

Kod Endolifta koristimo lasersko vlakno kojim postižemo topljenje masnog tkiva, zatezanje kože i jak efekt pomlađivanja. Radi se o inovativnom uređaju koji koristimo u kategoriji tzv. minimalno invazivnih tretmana, a koji predstavljaju budućnost u oblikovanju tijela. Naime, oni najpreciznije oblikuju i manje regije tijela“, objašnjava nam dr. Dinko Kaliterna iz Poliklinike Kaliterna.

Kako izgleda tretman Endolift i koji mu je cilj?

Ljudi traže vrhunske rezultate u samo jednom tretmanu uz dugotrajni efekt, po mogućnosti, bez ikakvog oporavka. Upravo te kriterije ispunjava Endolift, koji se izvodi sa ili bez lokalne anestezije, no rezultati su kvalitetniji primjenom lokalne anestezije.

“Tretman se koristi za manje nakupine masnog tkiva, no po potrebi se dodatnim tretmanima može izvaditi višak masnog tkiva za još bolji rezultat. Uz pomoć tankog laserskog vlakna, koje se uvlači pod kožu, i uz djelovanje optičke energije, trajno se uništavaju masne stanice koje se nakon toga izlučuju iz organizma mokraćnim putem. Zatim se stvara novovezivno tkivo, odnosno jak efekt pomlađivanja kože i oblikovanja tijela i lica“, kaže dr. Kaliterna.

 

Za što se koristi Endolift i koje su njegove prednosti?

Šarolika je primjena inovativnog Endolifta: u prvom redu koristi se za topljenje manjih do srednje velikih masnih nakupina tijela, oblikovanje lica i tijela, korekciju podbratka, ali i korekciju vrećica ispod očiju, zatezanje kože vrata i zatezanje kože nadlaktica. No, jednako uspješne rezultate pokazuje i kod oblikovanje stražnjice, tzv. jahaćih hlača, koljena, listova i gležnjeva, te ukupno kod trajnog uklanjanja celulita i zatezanje viška kože.

Njegove su prednosti, u odnosu na brojne druge metode, što najučinkovitije topi masne stanice i zateže kožu. Pri tome je oporavak od tretmana minimalan (u najgorem slučaju zahtjeva blago mirovanje nekoliko dana), tijekom provođenja metode pod kožom ne zaostaje lasersko vlakno, ne ostavlja ožiljke i modrice i tragove uboda te pruža dugotrajne rezultate.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime