Utorak, 9 travnja, 2024

Tretman zatezanja lica kojem ne može konkurirati nijedan estetski zahvat

Endolift je tretman podizanja i oblikovanja lica uz pomoć lasera koja optičkom energijom zagrijava potkožno tkivo. Za razliku od operacije, daje 100% prirodan izgled jer istodobno pomlađuje kožu iznutra i izvana - što se ne može postići niti jednom operacijom

Pomirimo se s činjenicom – koju god skupocjenu kremu nanijeli na lice ili si priuštili ‘napravi sam’ tretman lica, ništa se ne može usporediti s efektima koje nam pruža profesionalni tretman uljepšavanja. Možda baš zato, primjerice u Hollywoodu, možete pronaći spa salone na gotovo svakom uglu, koji nude najnovije tretmane uljepšavanja. No, kod nas je (srećom) situacija ipak drugačija jer umjesto neprovjerenih ‘terapeuta’ više vjerujemo stručnjacima s certifikatima. Ipak je naša koža (i zdravlje) u pitanju, zar ne?

Tajna mladolikosti mnogih svjetskih ljepotica

No, volimo provjeriti kojim se tretmanima pomlađivanja podvrgavaju celebrityji poput, primjerice, Hailey Baldwin, Katy Perry i drugih jer uvijek izgledaju tako prirodno lijepe, ali mladolike. Tajna je u tretmanu zatezanja lica – Face Endolift!

Uslijed direktnog kontakta optičke energije s kolagenom, tretman ima najjače izražen efekt zatezanja i oblikovanja lica te predstavlja alternativu klasičnom face liftingu

“Endolift je tretman podizanja i oblikovanja lica uz pomoć lasera (laserska lipoliza) koja optičkom energijom zagrijava potkožno tkivo. Uslijed zagrijavanja, stvara se novi kolagen, jača postojeći te snažno pomlađuje kožu. Za razliku od operacije, daje isključivo 100% prirodan izgled jer istodobno pomlađuje kožu iznutra i izvana – što se ne može postići niti jednom operacijom”, objašnjava dr. Dinko Kaliterna s Poliklinike Poliderma.

Kako djeluje Face Endolift?

Tretman se temelji na optičkoj energiji koja se primjenjuje ispod površine kože. Nema ubrizgavanja već se primjenjuje 100% optička energija koja ima najjači učinak pomlađivanja kože, dizanja i oblikovanja lica jer se primjenjuje izravno ispod kože.
“Cilj je izazvati oštećenje vezivnog tkiva kako bi se stvorilo novo vezivno tkivo, a postojeće ojačalo. Snažno potiče metabolizam stanica”, kaže dr. Kaliterna te objašnjava kako je tretman 100% prirodan i daje samo 100% prirodan izgled lica. Većina klijenata navodi poboljšanje kvalitete i izgleda kože, poput smanjenja pora.

 

Kako se izvodi tretman?

Tretman se radi u lokalnoj anesteziji i nije nimalo bolan tj. neugodan. Pomoću posebne igle, tzv. kanile s optičkom energijom kontrolirano se zagrijava potkožno masno tkivo što daje najjači efekt zatezanja, oblikovanja i pomlađivanja lica. Tretira se područje lica od donje čeljusti prema vrhu jagodične kosti. Po želji se istodobno može tretirati područje podbradka i vrata. Važno je napomenuti kako se ne smije tretirati područje vrećice ispod kuteva usana te područje kuteva usana kako se ne bi oštetio živac koji tu prolazi.

Potreban je svega 1 tretman za vidljive rezultate, a učinak tretmana traje u prosjeku 3 do 5 godina na više. Preporuča se osobama od 40. godine na dalje iako se po potrebi, tj. po stanju lica, može uraditi i prije. Istodobno, ne preporuča se osobama koje imaju višak kilograma, okruglo lice i izrazito spušteno lice.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime