Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Isprobali smo kavu i hit desert o kojem bruji cijeli Zagreb

Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom!

Kako istraživanja pokazuju da prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave, odnosno jednu i pol šalicu dnevno, mnogi bi pomislili da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete. No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy’s coffeeshop u Ilici 41, to je zaista daleko od istine.



Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom! Složit ćete se, danas nije dovoljno imati samo odlične sastojke iz provjerenih izvora, jednako je važna kvalitetna i brza usluga, posebice mnogim kofeinskim ovisnicima s prenatrpanim rasporedom.

Poznavatelji kave prepoznat će okus

Po preporuci simpatične baristice Ivane naručili smo Ziggy’s Single Origin INDIA i pričekali da brojni kavoljupci – kojima već s ulaza pripremaju ‘onu njihovu uobičajenu’ – nastave svojim putem. Iskreno, očekivali smo tipičnu kavu za van, napitak koji je tu da nas razbudi, no ne i da u njemu uživamo. Na sreću, dogodilo se upravo suprotno.

Ako ćemo stručno, pravi poznavatelji kave cijenit će blag i fin okus arabice, što nikada ne bismo očekivali od jedne usputne kave za van. Aromatična i puna okusa ova specijalna Ziggy’s espresso mješavina bila je pravo pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha. I da, s pravom možemo zaključiti da je riječ o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama, barem kada je o Zagrebu riječ.

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva te sendviča, a uz to su jedini u Zagrebu koji u stalnoj ponudi imaju popularni portugalski kolač Pastel de nata. Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi, svježe se peče svakog dana i uvjerljivo je, kako kaže baristica Bruna, ‘idealan za prigristi po putu’.

Za prste polizati!

Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy’s mnogi dolaze upravo zbog toga, jer ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo popularnom – naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

Što se tiče cjelokupne ponude i usluge Ziggy’s-a, definitivno zaključujemo da u ovom slučaju s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao najtraženiji njihov snack uvijek su svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim i izuzetno stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy’s proizvodima i posvećeno procesu izrade kave.

Nema dileme, prvom prilikom posjetite Ziggy’s koji osim u Ilici 41 možete pronaći i na Kvaternikovom trgu, okretištu Savski most, u poslovnoj zgradi Hoto Tower kao i mobilnom Ziggy’s coffee shopu.

Pročitajte još...

Aduti iz rukava: 10 načina kako da ‘rasturite’ online razgovor za posao

Ako ste trenutno u potrazi za poslom, velika je vjerojatnost da se intervju neće dogoditi licem u lice. Umjesto toga, većina tvrtki komunicira preko Skype, Zoom ili Microsoft aplikacija, kako bi se sastali i procijenili potencijalne kandidate. Pa kako osigurati da i dalje ostavljate dobar dojam?

‘Šuma na kofeinu’: Talog od prerade kave pomaže šumama da brže – rastu

Istraživači u Kostariki trestirali su napuštena zemljišta obrasla divljim travama i 'oplodila' ih talozima pulpe kave. Nakon dvije godine, na parceli s kavom drveće je u prosjeku bilo četiri puta više, uzorci tla bogatiji hranjivim tvarima, a invazivne trave su nestale...

7 dnevnih navika kojima ćemo potaknuti zdraviji metabolizam

Brzina metabolizma ima kemijsku reakciju koja se odvija u stanicama tijela kako bi pretvorila hranu koju jedemo u energiju

Autofagija: koje su vrste posta i kako pomažu mršavljenju?

Autofagija dolazi od grčkih riječi 'auto' i 'phagein', a doslovni prijevod bi bio samojedenje. Zvuči poprilično zastrašujuće ali samo na prvi pogled. Pravo značenje je posve drugačije jer autofagija označava procese u organizmu koji potiču samočišćenje i regeneraciju u  stanicama

Povezano

Mmmljac: Stigao je novi sladoled – King Harmony

 Riječ je o sladoledu koji idealno spaja raskošni okus pistacije obogaćen mekanim preljevom pistacije, uronjen u bogati preljev bobičastog voća i belgijsku bijelu čokoladu

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime