Petak, 22 ožujka, 2024

Otvorena je nova oaza talijanske gastronomije u srcu Zagreba

Zagreb je obogatio svoju gastronomsku ponudu novim restoranom Tomassino, koji donosi komadića Italije  u luksuznom okruženju Sheraton Zareb Hotela. Ovaj restoran spojio je eleganciju i udobnost kako bi pružio autentično iskustvo talijanske kuhinje s mrvicom hrvatske tradicije. Osim toga, otvaranje restorana Tomassino označilo je povratak uglednog imena u hrvatsku gastronomsku scenu – šefa kuhinje Ivice […]

Zagreb je obogatio svoju gastronomsku ponudu novim restoranom Tomassino, koji donosi komadića Italije  u luksuznom okruženju Sheraton Zareb Hotela. Ovaj restoran spojio je eleganciju i udobnost kako bi pružio autentično iskustvo talijanske kuhinje s mrvicom hrvatske tradicije. Osim toga, otvaranje restorana Tomassino označilo je povratak uglednog imena u hrvatsku gastronomsku scenu – šefa kuhinje Ivice Štrumla, jednog od najpriznatijih hrvatskih chefova.Talijanski specijaliteti s daškom hrvatske kuhinje 

U restoranu Tomassino možete uživati u širokom spektru talijanskih specijaliteta koji se uspješno natječu s najboljim restoranima u hrvatskoj gastronomskoj sceni. Njihova raznovrsna ponuda uključuje tradicionalna talijanska jela obogaćena autentičnim hrvatskim sastojcima, s posebnim naglaskom na lokalne proizvode. Osim klasičnih favorita poput tjestenine i pizze, možete kušati i signature specijalitete, uključujući arancine punjene janjećim raguom, salatu s crnom slavonskom svinjom i gulaš od boškarina. A kako bi zadovoljili vašu slatku stranu, nude i kreativne deserte, kao što su sicilijanski cannoli s lokalnom skutom, crème brûlée od lavande i tradicionalni talijanski tiramisu.

Ne zaboravimo ni vrhunska vina koja su neizostavni dio talijanske kuhinje. Na vinskoj karti Tomassina možete pronaći renomirane etikete poput Barolo, Tenuta Tignanello i Sassicaia, ali i kvalitetna domaća vina kao što su Malvazija, Pošip i Teran. S ovakvim izborom hrane i pića, restoran Tomassino nudi vrhunsko gastronomsko iskustvo za svakog gosta.

 

Chefov povratak na hrvatsku gastronomsku scenu 

Tomassino je kreacija Jeffreya Velle, gastronomskog direktora Maistra grupe i chefa poznatog rovinjskog restorana Cap Aurea, a predvodi ga Ivica Štruml koji ovim projektom označava veliki povratak na restoransku scenu nakon više od deset godina izbivanja. Štruml je svoje bogato iskustvo i znanje stekao dugogodišnjim radom u uglednim hrvatskim restoranima.

Tomassino predstavlja novo gastronomsko odredište u samom srcu Zagreba. Otvorili smo vrata da Zagrepčani i gosti grada zajedno uživaju u spoju talijanske kuhinje i hrvatske tradicije te ponudom jela i odabirom domaćih sastojaka nastojimo dati najbolje iz obje zemlje. Želja nam je pružiti autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj. Ovaj projekt za mene predstavlja poseban trenutak i iznimno mi je drago što baš u Tomassinu nastavljam svoj restoranski put.“ – istaknuo je chef Ivica Štruml.

Naziv restorana inspiriran je proslošću 

Tomassino je simbolično dobio ime po restoranu Kralj Tomislav, kako bi se očuvala
uspomena na njegovu bogatu povijest koju je krojio od otvaranja Sheratona Zagreb Hotela
devedesetih godina, pa sve do nedavno. Preuređenjem, novi restoran smjestio se u
reprezentativni prostor hotelskog prizemlja, koji dugačkom staklenom stijenom pruža pogled na ulicu i stvara dojam otvorenosti i pristupačnosti.

Restoran je prostoran i svijetao, a kuhinja je poluotvorenog koncepta što mu daje dozu opuštenosti. Uređenje restorana sjedinjuje modernu eleganciju sa šarmantnim toplim elementima, stvarajući ugodnu atmosferu koja poziva goste da se opuste i uživaju u cjelokupnom gastronomskom iskustvu. Unatoč tome što je smješten u luksuznom Sheraton Zagreb Hotelu s pet zvjezdica, restoran Tomassino nije namijenjen samo gostima visokog profila, već svojim pristupačnim cijenama i gostoljubivim ambijentom privlači široki spektar gostiju.

Fotografije: PR 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime