Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Tamara Obrvan (Skincare Akademija): 5 savjeta za njegu kože u toplijim danima

Tamara Obrvan, popularna hrvatska influenserica i djevojka koja stoji iza profila Skincare Akademija samo za čitateljice Mixer.hr- a otkrila nam je svojih 'tajnih' 5 savjeta za učinkovitiju njegu kože u susret toplijim danima

Toplije vrijeme kuca na vratima, a ljeto je sve bliže. To znači i da osim obnavljanje garderobe, moramo razmišljati i o promjeni rutine njege kože. 



Proljetni make over ne podrazumijeva samo generalno čišćenje doma i garderobe, nego i kozmetičke torbice; sredstava za čišćenje lica, krema, maski za lice… ali i promjenu u rutini njege – ono što je vrijedilo zimi, sada više nije ‘in’!

Niste sigurni odakle početi? Tamara Obrvan popularna hrvatska influenserica i djevojka koja stoji iza profila Skincare Akademija samo za čitateljice Mixer.hr- a otkrila je svojih 5 savjeta za učinkovitiju njegu kože u susret toplijim danima. 

1/ Zaštita od sunca

Posljednjih godina sve se više i više priča o važnosti zaštite od sunca radi prevencije raka kože, ali i o činjenici da 80% znakova starenja kože nastaje zbog štetnog djelovanja UV zraka. Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije u svrhu prevencije raka kože su sljedeće:

  • Proizvod sa zaštitnim faktorom (SPF) je potrebno nositi orilikom boravka vani, na svim izloženim dijelovima tijela, kada je UV index 3 ili veći 
  • SPF mora biti minimalno faktor 30 te širokog spektra zaštite (da štiti od UVA i UVB zraka)
  • SPF je potrebno nanijeti u dovoljnoj količini te ga redovito obnavljati.

Dakle, ne zaustavljajte se samo na licu – namažite obilno sve dijelove tijela koji su izloženi suncu, a za vrijeme ljetnih mjeseci izbjegavajte boravak vani u vrijeme najjačeg sunca i držite se hlada.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Skincare Akademija (@skincare_akademija)

2/ Izbjegavajte previše slojeva u rutini

Dok zimi mnogo nas voli nanijeti više slojeva hidratantnih i njegujućih seruma, tonera i krema, ljeti bi nam ista ta rutina mogla izazvati osjećaj težine na licu, pojačati znojenje, začepiti pore i otežati obnavljanje SPF-a tijekom dana. Razmislite – vi više ne trebate slojeve i slojeve odjeće, pa možda i vaša koža ne treba slojeve i slojeve rutine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Skincare Akademija (@skincare_akademija)

 3/ Ne zaboravite hidrataciju

Vrućina, suhi zrak, izloženost suncu, eventualno soli morske vode ili klora u bazenima, ali i povećana učestalost pranja lica samo su neki od faktora koji mogu pridonijeti dehidraciji kože u proljetnim i ljetnim mjesecima. Samo zato što smo smanjili broj slojeva u rutini, ne znači da moramo zanemariti hidrataciju kože – birajte SPF-ove koji ujedno imaju i hidratantno djelovanje te lagane tonike koji će pomoći održati vlažnost bez osjeća težine na koži.

4/ Oprezno s kiselinama i retinoidima

AHA kiseline i retinoidi, iako imaju mnogo dobrobiti za kožu, čine našu kožu osjetljivijom na sunce. Naravno da ih je moguće nastaviti koristiti tijekom toplijeg dijela godine, ali uz pojačani oprez. Predano nošenje i obnavljanje SPF-a te izbjegavanje sunca su još bitniji kada je u pitanju koža tretirana AHA kiselinama i retinoidima. Ako ste početnik i tek ste planirali uvesti ove sastojke u njegu, a još k tome nemate ustaljenu naviku zaštite od sunca, radije pričekajte do jeseni.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Skincare Akademija (@skincare_akademija)

 5/ Temeljito očistite lice

U svakom dijelu godine bitno je otići na spavanje čistog lica, ali u toplijem dijelu godine pogotovo. Kombinacija znoja, šminke i slojeva SPF-a ne samo da može izazvati začepljenje pora, već može biti i uzrok težim iritacijama, ako se valjano ne uklone. Koristite onu metodu čišćenja koja najviše odgovara vašoj koži, a neke od mogućih su:

  • Čišćenje prvo uljnim čistačem ili balzamom, a zatim gel čistačem
  • Uklanjanje šminke nježnom micelarnom vodom te zatim čišćenje gel čistačem
  • Čišćenje prvo mlijekom, a zatim gel čistačem
  • Pranje lica dva puta istim, nježnim ge čistačem

Koju god metodu odabrali, bitno je da je nježna prema vašoj koži, a učinkovita u čišćenju!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime