Subota, 2 ožujka, 2024

Božićna čarolija: Što posjetiti na Adventu u Londonu?

Advent u Londonu na glasu je kao jedan od najboljih u Europi zbog svoje bogate ponude raznih aktivnosti. Od klizališta na otvorenom, božičnih dekoracija i božičnih sajmova samo je mali dio koji London može ponuditi

U Londonu božićna čarolija i Advent traju već od početka studenog stoga ako ste planirali putovanje za božićne praznike neka se London nađe na popisu. Božićne lampice, ukrašeni izlozi dućana i ukrašeni borovi uljepšavati će londonske ulice u nadolazeće doba. Advent u Londonu na glasu je kao jedan od najboljih u Europi zbog svoje bogate ponude raznih aktivnosti. Od klizališta na otvorenom, božičnih dekoracija i božičnih sajmova samo je mali dio koji London može ponuditi. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Helena Lyth (@helenalyth.se)

Oxford Street

Jedna od najpoznatijih londonskih ulica Oxford Street je lokacija na kojoj su se upalile prve lampice. Šetajući Oxford Streetom možete uživati u pravom božićnom ugođaju, a ništa manje ukrašenje nisu ni druge ulice u centru. Napravite krug po Covet Gardenu, Regent Streetu ili King’s Crossu. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Elena Meola | Travel Creator | Italia 🇮🇹 (@explorewithele)

Shard

Najviša zgrada u Londonu, Shard je prigodno ukrašena tijekom adventa. Zgrada koja je visoka 310 metara ukrašena je lampicama po svakom katu. Ako se nađete u prilici, možete i posjetiti zgradu te uživati u pogledu na cijeli London koji je u ovo adventsko vrijeme još ljepši. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @TheShardLondon (@theshardlondon)

Hyde Park 

Hyde Park je nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje Božića i božićne čarolije jer se u parku nalazi Winter Wonderland. Poznat je po svom božićnom sajmu, najvećem klizalištu na otvorenom u Ujedinjenom Kraljevstvu i Magical Ice Kingdom, ledenu čaroliju. Kada posjetite Winter Wonderland možete uživati u koncertima raznih glazbenika, a obratite pažnju hoćete li primjetiti i nekog od poznatih osoba koje znaju doći uživati u božićnoj magiji. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Royal Parks (@theroyalparks)

Božićni sajmovi po različitim lokacijama

 Kultura božićnih sajmova razvijenija je u Engleskoj nego kod nas stoga diljem grada imate male božićne sajmove na različitim lokacijama. Svakako se isplati posjetiti onaj u Covet Gardenu koji se nalazi na West Endu, Trafalgar Square ili uživajte na South Banku uz obalu Temze. Ne treba ni izostaviti božićni sajam kod London Bridgea gdje možete razgledati i poznati Tower Bridge i Tower of London. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by London Blogger | George Kimm (@george_in_london)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime