Petak, 5 travnja, 2024

Top 10 zanimljivih darova za vaše omiljene gitariste

Pred vama je popis 10 goodiesa u kojima bi svaki gitarist mogao uživati, a da vas (većina) neće pretjerano opaliti po džepu

Kupovati poklone za rođendane i sve ostale prigode može biti iznimno stresno, pogotovo ako nemate nikakvu ideju što biste poklonili. No, ako je vama draga osoba gitarist/ica ili to želi postati, ova lista bi vam mogla pomoći i dati okvirnu ideju što izabrati.Pred vama je popis 10 goodiesa u kojima bi svaki gitarist mogao uživati, a da vas (većina) neće pretjerano opaliti po džepu.

Štimer za gitaru

Svaki gitarist mora držati svoj instrument u pravom tonu. Štimer za gitaru je električni uređaj kojeg glazbenici koriste da detektiraju i korigiraju intonaciju (štim) žica na gitari ili bilo kojem žičanom instrumentu. Iako danas postoji veliki broj aplikacija kojima je moguće odraditi ovaj važan korak prije svirke, štimeri sa štipaljkom za pričvršćivanje na glavu gitare pokazali su se najpreciznijima zbog svoje blizine vibracijama žica. Neki od njih, poput tc electronic Polytune štimera nude mogućnost provjere štima svih žica odjednom, dok su na tržištu dostupne i kombinacije štimera, snimača i metronoma.

Držač za trzalice

Ništa nije lakše nego izgubiti trzalicu, no stvar je pogotovo nezgodna kad ju izgubite na bini pred publikom usred svirke. Nikakav problem ako imate držač za trzalice. Dunlupov model posebno je praktičan jer se jednostavno zakači na stalak za mikrofon.

Kapodaster

Kapodaster za gitaru je mala sprava koja podsjeća na štipaljku i postavlja se na polja vrata gitare (spada u standardni pribor za gitaru) te je izuzetno korisna u puno situacija. Jedan od boljih prijatelja svakog gitarista. Na tržištu su dostupni razni modeli, no jedan posebno zanimljiv je Spider, jedinstveni kapodaster koji omogućava individualno podešavanje svake žice.

Pick Punch – sprava za izradu trzalica

Bez obzira koliko trzalica kupili, gitarist će se bez sumnje u jednom trenutku naći bez ijedne na vidiku. Ova inovativna spravica omogućuje da bilo koji komad plastike pretvorite u trzalicu. U većini slučajeva najbolje funkcionira na plastičnim karticama (poput bankovnih i sl.) ili plastičnim poklopcima.

Remen za gitaru

Kvalitetan i pouzdan remen za gitaru izuzetno je važan svakom gitaristu/ici. Osim što moraju biti kvalitetni kako instrument ne bi završio na dnu pozornice, trebaju pružiti i udobnost pa obratite pozornost na kvalitetu materijala i podesivost dužine remena. Još k tome dolaze i u jedinstvenom stilu i dizajnu pa uvijek možete pronaći neki koji bi odgovarao baš vašem omiljenom gitarošu. Ako nema lock sistem, kožni završetak remena je must-have.

Ernie Ball Toolkit

Jedan od najboljih all-in-one setova za održavanje instrumenta. U njemu se nalazi sve što vam treba za očistiti, podmazati ili zamijeniti žice, ali i kvalitetan set ključeva. Sve što je potrebno vašem omiljenom gitaristu/ici i njihovom instrumentu za najbolju izvedbu.

Vox amPlug

Spravica u koju ćete se zaljubiti i vi i vaš gitaroš. Vox amPlug je pojačalo za slušalice koje uključite izravno u gitaru, spojite svoje slušalice na Vox amPlug i podesite parametre po želji. Dolazi u više modela i super je jednostavan za korištenje. Također ga možete spojiti sa svojim pametnim telefonom i jammati sa svojim idolima dok vježbate omljenu pjesmu. A vaša bolja polovica uživat će u tišini. WIN-WIN.

Set profesionalnih slušalica

Svaki gitarist barem jednom mjesečno ima suludu želju jammati u gluho doba noći dok svi u kući spavaju. Nastavno na prethodni prijedlog, kvalitetne studijske slušalice su must-have.

E-bow Plus

Ova genijalna spravica, kad se postavi na žice, omogućava da svaka gitara zvuči kao gudački instrument. Koliko je zabavan ovaj komadić tehnologije, otkrit ćete tek kad ga isprobate.

Xvive U2 Wireless sistem za gitaru

Ok, ovo je skup poklon, ali je genijalna stvar. Xvive U2 je digitalna bežična tehnologija koja pruža nevjerojatnu kvalitetu zvuka, jednostavnu postavu i iznimno je pouzdana za sve glazbenike koji se ne žele zamarati s kablovima ispod nogu, a odgovara svim pojačalima i instrumentima. Kristalno čisto emitiranje signala pokriva područje od 30m, a baterijsko napajanje može trajati do 5 sati. Nema više popikavanja po kablovima.

Forografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime