Petak, 19 srpnja, 2024

Youtuber je prihvatio 30-dnevni izazov vježbanja kao Arnold Schwarzenegger

Dokumentirao je svoju transformaciju i sve treninge koje je podijelio u tri grupe: svaka grupa za jedan dan, nakon čega je uzeo dan odmora i potom nastavio po planu

Fitness YouTuber Cole Baker poznat je po videozapisima u kojima prihvaća razne izazove u trajanju od 30 dana. Uglavnom odabire različite režime vježbanja po ‘recepturi’ neke poznate osobe, od sportaša do likova iz Avatara.U svom najnovijem videu Baker je odlučio mjesec dana trenirati poput svjetski poznatog bodybuildera i legende akcijskih filmova – Arnolda Schwarzeneggera. Dokumentirao je svoju transformaciju i sve treninge koje je podijelio u tri grupe: svaka grupa za jedan dan, nakon čega je uzeo dan odmora i potom nastavio po planu.

 

Kako je završio izazov?

Prvi dan radio je trening za prsa i leđa, koji se sastojao od bench potiska, potiska bućicama na kosoj klupi, obrnutog kosog bencha, veslanja s kablovima, pa leđna povlačenja – sve u 3 serije od 12 ponavljanja. Zatim zgibove – 3 serije po 12 ponavljanja. Drugi dan sastojao se  od treninga za ruke, odnosno 3 serije od 12 ponavljanja – triceps ekstenzija, biceps pregiba, ramenih potisaka, triceps potisak, lateralna dizanja i biceps pregib s potporom. Treći dan su na redu bili noge i trbušnjaci. Za nožne vježbe, Bakerov čučanj – 3 serije od 8 ponavljanja, nožna ekstenzija, pregib nožnog bicepsa (razvlačenje zadnje loze), nožni potisak, i dizanje na prste – sve 3 serije po 12 ponavljanja.

“Mislio sam da je ovo sjajan raspored treninga za pratiti”, rekao je Baker. “Ne znam zašto, ali rad na prsima i leđima istog dana puno je bolji od bavljenja bicepsima i leđima ili prsima i ramenima istog dana.”

Na kraju izazova, Baker je priznao da je dobio malo mase jer je tijekom izazova povećao unos hrane. “Na početku ovoga imao sam 74 kilograma i to je bilo najviše što sam ikad imao”, objasnio je i dodao: “Međutim, nakon 30 dana, imam više od 78 kilograma.”

Jako dobar trening koji obuhvaća sve grupacije mišića

Za ocjenu ovakvog treninga, posebno za nekoga tko želi poraditi na svojoj snazi, zapitali smo Deanu Topalović, ERPS Fitness instruktoricu.

“Ovo je jako dobar trening koji obuhvaća sve grupacije mišića. Ako bismo pored ovakvog treninga pazili i na unos hrane, kvalitetan san, dovoljan unos tečnosti u danu, rezultati bi u kratkom vremenskom roku bili vidljivi. Ja osobno u svoj trening uvijek uključujem osnovne vježbe, tu spadaju bench, čučnjevi, mrtva dizanja, iskoraci, veslanja, zgibovi, vježbe koje obuhvaćaju veće grupacije mišića, te mislim da je ovo sasvim dobar trening za nekog tko želi raditi na svojoj snazi”, zaključuje Deana.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime