Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Oznaka: gastro

Iskustvo koje se ne zaboravlja: ovo je najveći podvodni restoran na svijetu!

Potraga za novim mjestima i novim iskustvima kod zaljubljenika u avanture nikada ne prestaje. Jedna takva gastronomska avantura smještena je ni u moru ni na zemlji - u Lindesnesu, općini na jugu Norveške - i može se pohvaliti Michelinovom zvjezdicom

KUHAČA & TELECASTER | Špageti – tjestenina koja je osvojila svijet

Špageti su zna se jedna od gastronomskih ikona Italije koja, također, stoji kao svjetski šampion u izradi najrazličitijih vrsta tjestenine čemu svjedoči i to što se špageti spominju u "bezbroj" pjesama najrazličitijih žanrova

KUHAČA & TELECASTER | Bijeli Božić i bijeli bakalar uz prigodne pjesme

Crosbyjev je hit "White Christmas" je, baš kao i bakalar spremljen "na bijelo", gotovo pa istoznačnica za blagovanje na Badnjak. Postoji i niz varijacija priprema bakalara, a tu je i jednako popularna božićna pečenka

Darovi koji će oduševiti svakog kuhara – i profesionalca i amatera

Na vrhu top liste najpoželjnijih darova za kuhare najčešće se nalaze noževi, uz noževe idu i daske za rezanje, pa primjerice digitalni termometri… Ali i rukavice koje sprječavaju porezotine ili sapuni od nehrđajućeg čelika.

Neodoljivi božićni kolačići koji će vam uvijek uspjeti

Vikend pred nama pravo je vrijeme za zasukati rukave, upaliti pećnicu i ispeći keksiće. Uz ove recepte božićni kolačići će vam uvijek uspjeti!

KUHAČA & TELECASTER | Kako je dolma postala sarma – omiljena balkanska spiza

Zašto se baš sarma našla razbacana po tako različitim glazbenim žanrovima u rasponu od narodnjaka i punka do hip-hopa? Odgovor je jednostavan: zato jer je svenarodno omiljeno jelo

Odabrali gurmani: Hrvatska na 4. mjestu najboljih nerazvikanih svjetskih kuhinja

Prema izboru 250 chefova i foodieja napravljen je popis deset država koje treba staviti na svoje gastro ture. Hrvatska se nalazi na četvrtom mjestu - odmah iza Filipina, Vijetnama i Meksika. 

KUHAČA & TELECASTER | Juha naša svagdašnja (2. dio): ‘Ajngemahtec’ je zakon!

Povjesničari gastronomije drže da je najstarija juha krepka juha od nilskog konja. Europska najstarija juha – sudeći po arheološkim nalazima - bila je juha od graška, a zanimljivo je da se u svim gastronomskim podnebljima juha drži, ako ne baš ljekovitom, ono svakako prikladnom i okrepljujućom, papicom za bolesnike

Koroni usprkos: na zagrebačkoj gastro sceni sve se finije – jede

Unatoč situaciji u kojoj smo se našli ove godine, koronavirus i potres koji je urušio centar grada, veseli nas činjenica da se u glavnom gradu Hrvatske jede i dalje jednako fino kao i prije. A možda i bolje nego prije?

KUHAČA & TELECASTER | Juhuuuu, baš volim juhu (1. dio)

Kada je juha u pitanju, samo mašta ograničava kuhara za gastro avanture u kojima igra baš sve: povrće, tjestenina, gljive, samoniklo bilje te najrazličitiji začini po kojima se, zapravo, drastično razlikuju i juhe i gastronomske tradicije Europe, Azije, Afrike, Amerike...