Subota, 2 ožujka, 2024

Bolujete li od sindroma savršenog trenutka?

Stvarnost je takva da svaka prilika ne može ispuniti visoka očekivanja koja imamo od iste. A kad se upravo to i dogodi, mnogi misle da je cijelo iskustvo uništeno

U savršenom svijetu, svi naši rođendani bili bi sjajni, a svaki bi odmor bio opuštajući baš kao što smo zamislili. Međutim, stvarnost je takva da svaka prilika ne može ispuniti visoka očekivanja koja imamo od iste. A kad se upravo to i dogodi, mnogi misle da je cijelo iskustvo uništeno. Taj trenutak se naziva sindromom savršenog trenutka, a postao je popularan na TikToku.Što uzrokuje sindrom savršenog trenutka?

Razlog zašto sindrom savršenog trenutka tako često dovodi do nezadovoljstva je taj što je doslovno nemoguće da sve bude savršeno cijelo vrijeme. Zapravo, ljudi koji se s ovim bore često traže probleme ili nedostatke jer imaju povijest osjećaja da im stvari idu loše i očekuju da će se to nastaviti.

Postoji nekoliko načina da se nosite sa slučajem sindroma savršenog trenutka. Započnite razmatranjem svojih prioriteta prije velikog dana. Ako su odlična glazba, ukusna hrana i autentični zavjeti bitni za nezaboravno vjenčanje, ne zaboravite da vas ne zaokuplja pitanje je li dekor ispravno obješen ili je li torta stigla na vrijeme. Također pomaže postaviti pitanje zašto su vaše nade velike. Zapitajte se je li ta ‘želja’ da ispunite osjećaj vrijednosti na društvenim mrežama – ili dolazi iz autentičnijeg mjesta radosti u vama.

Kako ga se riješiti?

Ako želja nije u skladu s vašim vrijednostima, pokušajte je izbaciti iz plana. Iako ne možete  jednostavno isključiti svoje osjećaje, ispitivanje njihovog podrijetla može olakšati emocionalni teret. Kada ste u trenutku potpuno prizemljeni, možete cijeniti ono što se zapravo događa umjesto da budete tužni zbog onoga što je moglo biti. Također se pokušajte suočiti se s negativnim samogovorom i crno-bijelim razmišljanjem (dva uzroka sindroma savršenog trenutka). Dajte si oduška ako vam se planovi izjalove, sve je u redu dok smo svi živi i zdravi.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime