Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

5 činjenica koje dokazuju da se iza jakog karaktera skriva osjetljiva osoba

Neke osobe samo naizgled djeluju nedodirljive, no iza te 'fasade' često se kriju vrlo osjetljivi karakteri. Ove se dvije osobine međusobno ne isključuju. Donosimo vam pet karakteristika koje prikazuju da možda baš vi ili netko vama blizak pripada upravo toj skupini ljudi

Kada mislimo o osobama koje imaju snažan karakter, odnosno, da su u stanju proći kroz vrlo teške životne situacije, složit ćemo se da upravo takve osobe često naizgled djeluju ravnodušno i nedodirljivo.No, ipak, istraživanja pokazuju da su upravo takvi ljudi ujedno i jedni od najosjetljivijih. Tako da se ove dvije osobine međusobno ne isključuju. Donosimo vam pet karakteristika koje prikazuju da možda baš vi ili netko vama blizak pripada upravo toj skupini ljudi:

1/ Osjećaj preplavljenosti

Svijet je divlje i ponekad strašno mjesto, a život je svima postao užurbana svakodnevnica. Tako ćete i vi ponekad osjećati intenzivno tu užurbanost i težinu, ali to vas neće spriječiti da odustanete od svojih ciljeva. 

Naučite odlučno reći ‘ne’ i osloboditi se stresa – posebice za blagdane

2/ Prihvaćanje situacije

Vaša osjetljivost omogućuje vam da budete usklađeni s realnošću. Bilo da je riječ o neprikladnom ponašanju prijatelja ili o globalnoj nepravdi, ništa se ne bojite staviti u prvi plan. Vrlo ste empatični, kao što i jest većina osjetljivih ljudi. S time da ne uljepšavate stvari, nego ih prikazujete vrlo realnima, ne bježite od odgovornosti i rješavate stvari koje je potrebno riješiti. 

3/ Zanimaju vas istinski dubinski odnosi 

Težite dubljim temama, primjerice, ne zanimaju vas spojevi u kojima razgovorate samo o vremenu i omiljenim bendovima. Kod partnera, ali i prijatelja, želite iskrenost i istinu. Ne bojite se i ‘čekati’ dulje, sve dok ne dobijete željeno. Za vas vrijedi kvaliteta prije kvantitete. Samoća vam ne predstavlja problem, iako volite društvo i svjesni ste što želite od društva. Također, ne pristajete na manje. 

Mixer jednog imidža: Imidž generacijskih razlika – mač ili oruđe?

4/ Standardi za sebe i druge

U potpunosti shvaćate i znate kada neke stvari nisu u redu, jednostavno to osjećate. No, dovoljno ste jaki da znate da neke stvari ne morate trpjeti. Od drugih ne biste očekivali ništa što ne očekujete od sebe, i kada vam je nešto neprihvatljivo, važno vam je iskomunicirati svoje nezadovoljstvo i ‘popraviti’ situaciju. 

5/ Pažljivo slušate

Vaša prirodna osjetljivost daje vam talent da slušate osobe druge. Osobe s ovom kvalitetom su ljubazne, čvrstog karaktera i umirujuće. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime