Utorak, 17 svibnja, 2022

5 činjenica koje dokazuju da se iza jakog karaktera ‘skriva’ osjetljiva osoba

Neke osobe samo naizgled djeluju nedodirljive, no iza te 'fasade' često se kriju vrlo osjetljivi karakteri. Ove se dvije osobine međusobno ne isključuju. Donosimo vam pet karakteristika koje prikazuju da možda baš vi ili netko vama blizak pripada upravo toj skupini ljudi

Kada mislimo o osobama koje imaju snažan karakter, odnosno, da su u stanju proći kroz vrlo teške životne situacije, složit ćemo se da upravo takve osobe često naizgled djeluju ravnodušno i nedodirljivo.No, ipak, istraživanja pokazuju da su upravo takvi ljudi ujedno i jedni od najosjetljivijih. Tako da se ove dvije osobine međusobno ne isključuju. Donosimo vam pet karakteristika koje prikazuju da možda baš vi ili netko vama blizak pripada upravo toj skupini ljudi:

1/ Osjećaj preplavljenosti

Svijet je divlje i ponekad strašno mjesto, a život je svima postao užurbana svakodnevnica. Tako ćete i vi ponekad osjećati intenzivno tu užurbanost i težinu, ali to vas neće spriječiti da odustanete od svojih ciljeva. 

Naučite odlučno reći ‘ne’ i osloboditi se stresa – posebice za blagdane

2/ Prihvaćanje situacije

Vaša osjetljivost omogućuje vam da budete usklađeni s realnošću. Bilo da je riječ o neprikladnom ponašanju prijatelja ili o globalnoj nepravdi, ništa se ne bojite staviti u prvi plan. Vrlo ste empatični, kao što i jest većina osjetljivih ljudi. S time da ne uljepšavate stvari, nego ih prikazujete vrlo realnima, ne bježite od odgovornosti i rješavate stvari koje je potrebno riješiti. 

3/ Zanimaju vas istinski dubinski odnosi 

Težite dubljim temama, primjerice, ne zanimaju vas spojevi u kojima razgovorate samo o vremenu i omiljenim bendovima. Kod partnera, ali i prijatelja, želite iskrenost i istinu. Ne bojite se i ‘čekati’ dulje, sve dok ne dobijete željeno. Za vas vrijedi kvaliteta prije kvantitete. Samoća vam ne predstavlja problem, iako volite društvo i svjesni ste što želite od društva. Također, ne pristajete na manje. 

Mixer jednog imidža: Imidž generacijskih razlika – mač ili oruđe?

4/ Standardi za sebe i druge

U potpunosti shvaćate i znate kada neke stvari nisu u redu, jednostavno to osjećate. No, dovoljno ste jaki da znate da neke stvari ne morate trpjeti. Od drugih ne biste očekivali ništa što ne očekujete od sebe, i kada vam je nešto neprihvatljivo, važno vam je iskomunicirati svoje nezadovoljstvo i ‘popraviti’ situaciju. 

5/ Pažljivo slušate

Vaša prirodna osjetljivost daje vam talent da slušate osobe druge. Osobe s ovom kvalitetom su ljubazne, čvrstog karaktera i umirujuće. 

Pročitajte još...

Mixer slavi i daruje: Pridružite nam se u akciji ’60 dana dobrih djela’ i osvojite brojne nagrade!

Ove godine, na Mixerov rođendan, proširujemo našu akciju na 60 dana dobrih djela te ćemo vas svaki dan kroz društvene mreže zamoliti da učinite jedno dobro djelo, jednu sitnicu kojom ćete nekome u svojoj blizini ili sebi uljepšati dan! A kako bi se lanac dobrote nastavio, mi ćemo vas nagraditi brojnim darovima!

Božićni budžet: Kako što racionalnije upravljati troškovima za blagdane?

Prije planiranja svih aktivnosti vezanih uz obilježavanje Božić kao što su kupnja darova, odjeće, namirnica za blagdanski stol i sl. nužno je utvrditi božićni budget, odnosno svotu novca s kojom raspolažemo i koju možemo potrošiti, a da ne otplaćujemo cijelu slijedeću godinu dugove

10 ideja za božićne poklone – za čarobne trenutke njege i topline

Iako ćemo ove godine u krugu najmilijih blagdane slaviti u malo drugačijem svjetlu, uz darove od srca božićni blagdani nikada neće izgubiti svoju čar. A kako nema ništa ljepše nego vidjeti radost na licima najmilijih, donosimo vam deset inspiracija što pokloniti upravo onima koji su vam najbliži srcu

Tena Šnajder: Suočila sam se s limfomom u trudnoći i sad želim pomoći drugima!

Součiti se s dijagnozom po život opasne bolesni nije lako, no još je teže kada ste ujedno i trudnica. Sve je to prošla novinarka Tena Šnajder i iz svega izašla još jača - odlučna da svojom pričom, savjetima u grupi za potporu SuperCure te - nadamo se - skorašnjom slikovnicom za djecu - pomogne svima koji su se tek suočili s onim što je ona prošla

Povezano

Jer veselje je u malim stvarima: 10 načina da budete sretni – svaki dan!

'Drugačiji dan. Ista priča' - postala je vaša mantra? Samo malom promjenom nekih ustaljenih navika možete povećati 'kvocijent vaše osobne sreće' i pronaći nove inspiracije za živjeti ispunjeniji život

5 načina za nošenje s bolešću novog doba – financijskom anksioznošću!

Ometa li vas financijska tjeskoba da pogledate svoj bankovni račun ili proračun i odlučite koja su područja vaše potrošnje previsoka? Ili vas drži budnima noću i ostavlja osjećaj iscrpljenosti i neusredotočenosti sljedećeg dana?

Definitivan kraj: Trebamo li nakon prekida veze staviti točku na i?

Mnogi od nas tada pokušavaju naći neki prigodan zaključak odnosa ili kraj kakav želimo - kako bi nam bilo lakše nastaviti dalje sa svojim životom ili potajno pokušavamo promijeniti ishod situacije. No, koliko je to dobro, a koliko loše za nas?

Važnost uspomena: Znate li da nostalgija može pozitivno utjecati na vaše zdravlje?

Kada se suočavamo s našim sjećanjima, zapravo počinjemo osjećati da su naši životi smisleni i vrijedni, a nostalgija nas može podsjetiti da je moguće prevladati poteškoće i može našem životu dati svrhu. Ako se i vi volite izgubiti u vlastitim ružičastim uspomenama, ovi Instagram profili su za vas!

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime