Utorak, 23 srpnja, 2024

5 lekcija o ljubavi prema sebi koje smo naučili od Samanthe Jones

Naučila nas je najvažnije, a to je da nepokolebljivo volimo sami sebe. Inspirirani time u nastavku donosimo pet lekcija ovog nezaboravnog lika koje svakodnevno odjekuju u našim životima

Samantha Jones, izuzetno intrigantan lik iz popularne TV serije ”Seks i grad”, nezavisna je i samouvjerena žena koja osvaja srca gledatelja širom svijeta. Ni mi nismo ostali imuni na njenu pojavu u seriji¸jer od Samanthe se zaista može puno toga naučiti. U njenom liku isprepleću se hrabrost i bezobraznost s vrlo razvijenim poslovnim instinktom. Kroz seriju, Samantha pokazuje da je spremna suočiti se s bilo kojim izazovom, kao i suprotstavit se svojim neistomišljenicima. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Samantha Jones (@justlikesamanthajones)Iako vrlo samosvjesna, ona je i vrlo odana prijateljica. Bez obzira na svoju ekstravagantnu i nezavosnu prirodu, Samantha svojom iskrenošću i podrškom uvijek stoji uz Carrie, Mirandu i Charlotte. Na prvu bismo rekli da je Jones često bezobzirna i impulsivna, ali ju u seriji možemo vidjeti ranjivu i emotivnu. Kroz različite veze i romanse naša junakinja često se suočava sa svojim strahovima i pokušava pronaći iskrenu ljubav. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Samantha Jones (@justlikesamanthajones)

Ono što Samanthu čini posebnom je njen stav prema seksualnosti. Ona otvoreno i hrabro istražuje svoju seksualnost i bez stida uživa u svom tijelu i tako postaje inspiracija brojnim ženama u oslobađanju tabua i predrasuda o seksu. 

Kao što smo rekli na početku, puno je toga što možemo naučiti od Samanthe Jones. Osim čvrstog zauzimanja vlastitog stava i seksualne otvorenosti, naučila nas je najvažnije, a to je da nepokolebljivo volimo sami sebe. Inspirirani time u nastavku donosimo pet lekcija ovog nezaboravnog lika koje svakodnevno odjekuju u našim životima. 

Volite i cijenite vlastito društvo 

Jednaod naših omiljenih Njujorčanki naučila nas je važnosti uživanja u vlastitoj prisutnosti i pronalaska sreće u sebi, prije nego što je potražimo u drugim ljudima (osobito muškarcima).

Ne pristajte na manje

Samantha Jones podsjetila nas je koliko je važno postaviti visoke standarde i ne pristajati na veze ili situacije koje nam ne donose poštovanje i sreću koje zaslužujemo. Ovaj podsjetnik nam treba svaki dan! 

Posjedujte svoju seksualnost

Otvorena i samouvjerena u svoju seksualnost, Jones je razbila mnoge stereotipe. Nadahnula nas je da, bez osjećaja srama ili osude, istražimo i prigrlimo vlastitu senzualnost.

Dajte prednost svojoj sreći i blagostanju

Gledajući seriju ”Seks i grad” od Samanthe smo naučili da je ključno staviti svoju sreću i dobrobit na prvo mjesto. Također nas je podsjetila da ne dopustimo društvenim očekivanjima ili mišljenjima drugih da diktiraju naše odluke.

Prihvatite i volite svoje tijelo

Jednu od najtežih lekcija za čije svladavanje je potrebno puno vremena istumačila nam je i Jones. Ona nam je pokazala koliko je važno voljeti svoje tijelo onakvo kakvo jest. Naučila nas je da budemo samouvjereniji i da ne dopustimo da nas definiraju vanjski standardi ljepote. Hvala Sam!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Samantha Jones (@justlikesamanthajones)

Ove lekcije o ljubavi prema sebi inspiriraju nas da budemo hrabri, samouvjereni i živimo život strastveno i autentično, baš kao što je to činila Samantha Jones.

Fotografija: screeenshot youtube

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime