Subota, 13 travnja, 2024

5 Instagram profila koji vam mogu pomoći u borbi s tjeskobom

Ako vam treba samo doza samopouzdanja i osjećaja pripadnosti, ovih pet Instagram profila bi vam mogli pomoći da će osjećate bolje! 

Ako ste ikada morali unijeti pojam “simptomi napada anksioznosti” ili “kako liječiti ili zaustaviti anksioznost” na Google tražilici, ovaj bi vam članak mogao donekle pomoći, no ako se simptomi ponavljaju i zabrinjavaju vas, svakako potražite savjet stručne osobe ili liječnika.Čini se da ne govorimo često o tjeskobi. Zapravo, skloni smo koristiti izraz ‘anksioznost’ kako bismo uklonili nervozu koju osjećamo u želucu neposredno prije prezentacije projekta pred klijentom. Jeste li zabrinuti ili je to znak da imate problema s anksioznošću?

Kako razlikovati ‘pravu’ anksioznost od tjeskobe?

Općenito postoje dvije vrste anksioznosti. Prema Understand.org, postoji uobičajena vrsta tjeskobe koju svi dobivamo od stresnih situacija, poput posjeta stomatologu, predstavljanja pred važnim osobama, javnog govora itd. Međutim, morat ćete porazgovarati sa stručnjakom ako se borite s intenzivnim osjećajima koji se iznenada pojavljuju bez razloga i traju dulje razdoblje. Ako imate bilo kakvih problema ili naglih promjena u raspoloženju, javite se stručnjaku.

@theancurityhealer

Profil je osnovala licencirana terapeutkinja za anksioznost Alison Seponara. Ovo je jedan od najpristupačnijih i početnicima najprikladnijih Instagram računa o svim stvarima povezanim s uznemirenošću. Naći ćete postove koji vam pomažu identificirati mnoge simptome anksioznosti – od kojih bi se mnogi mogli činiti vrlo trivijalnima i lako ih se zanemariti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Anxiety Healer (@theanxietyhealer)

@doodledwellness 

Profil je pokrenula Amy Tran koja je magistrirala psihologiju. Njezini su postovi brutalno iskreni i relevantni za svakodnevni život. Podižu samopouzdanje i pomažu u savladavanju teških situacija, primjerice, umor od suosjećanja – ljudi koji brinu o drugima skloni su izgaranju. Morate odustati od odgovornosti i početi se prvo brinuti za sebe. Ako se identificirate s nečim od gore navedenog, pregledajte postove i slijedite Tranine jednostavne korake za brigu o sebi.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Amy Tran | M.A. Psychology (@doodledwellness)

@ablackfemaletherapist 

Za sve koji preferiraju jednostavne pozive za buđenje, posjetite ovaj profil. Iza njega stoji terapeutkinja po imenu Brittney. Njezini su postovi jednostavni – čisti tekst na obojenoj podlozi. Često su iskreni i lako možete prepoznati teške situacije s kojima se možda suočavate.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli A Black Female Therapist ™️ (@ablackfemaletherapist)

@innerglowtherapy 

Ako ste svjesni mogućih uzroka vaših napada anksioznosti i ako je vaša tjeskoba povezana s traumatičnim događajem, ali niste sigurni gdje početi čitati o tome ili kako se pomiriti s tim, pokušajte pronaći pomoć kroz ovaj profil. Psihoterapeutkinja za traumu, Lauren Baird, objavljuje brojne savjete i informacije povezane s raznolikim stanjima, a sve objave daju osjećaj pristupačnosti i smirenosti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli LAUREN BAIRD (@innerglowtherapy)

@the.holistic.psychologist 

Iza ovog profila stoji psihologinja dr. Nicole LePera i njezin feed obuhvaća razne teme od tjeskobe, mentalnog zdravlja i emocionalne dobrobiti koja pomažu svakodnevnom životu. Na profilu mogu pronaći savjet svi koji se nađu u situaciji u kojoj “ne mogu uhvatiti korak sa životom”.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dr. Nicole LePera (@the.holistic.psychologist)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime