Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Božić u pandemiji: Drugačiji od svih i baš zato neka bude najposebniji ikad!

Čak i ako niste sa svojim najdražima na Božić, budite kreativni - sačuvajte sve lijepe običaje i kreirajte neke nove - ili ih prilagodite dosadašnjim proslavama - te učinite ovaj Božić sasvim posebnim

Ovog se Božića možda neće biti teško osjećati poput Grincha, ali prije nego što kažete – “Bah, humbug” – i odjurite u novu godinu, pokušajte pronaći malo zabave u ovo blagdansko vrijeme.Pandemija koronavirusa i epidemiološke mjere promijenit će tradiciju slavlja Božića unutar naših obitelji, stoga budite kreativni i pronađite neke nove i sačuvajte i prilagodite stare načine proslave te učinite ovaj Božić posebnim.

Donosimo vam prijedloge kako svoj Božić učiniti posebnim, čak i ako zabrinutost zbog koronavirusa znači da ćete blagdane morati proslaviti daleko od svojih prijatelja i obitelji.

1. Sačuvajte tradiciju ukrasa i posebne blagdanske hrane

Iako možda nećete imati tradicionalni obiteljski ručak i punu kuću obitelji i prijatelja, kao prijašnjih godina, to nije razlog da ne pripremate tradicionalne božićne delicije i kolače. Također, svoj dom ukrasite blagdanskim ukrasima, možda više no ikad te probudite poseban duh Božića.

2. Ukrasite božićno drvce na otvorenom

Budući da se ove godine puno više družimo vani, na otvorenom, posebnu pažnju posvetite ukrašavanju vašeg dvorišta ili terase. Puno šarenih lampica i ukrasa otpornih na zimske vremenske uvjete dat će poseban šarm, ako uz to još i ukrasite božićno drvce – dojam će biti savršen. Možda i Djed Božićnjak ove godine ostavi neki poklon na otvorenom.

3. Stvorite posebne uspomene s ukućanima

Možda ste vi i vaši ukućani trenutno umorni jedni od drugih, ali ipak postoje načini da se zabavite i stvorite posebne uspomene ovih blagdana. Vaše božićne aktivnosti ne moraju biti složene – to bi moglo biti samo zajedničko ispijanje tople čokolade u kapicama Djeda Božićnjaka ili gledanje najboljih božićnih filmova na Netflixu. Zajedničko spremanje kolača ili ukrašavanje doma uz božićne pjesme – a ako sve to zabilježite kamerom, stvarate uspomene za cijeli život.

4. Pronađite načine kako najbolje iskoristiti vrijeme s voljenima – na otvorenom

Da biste bili što sigurniji, najbolje je slijediti preporuke epidemiologa i izbjegavati okupljanja u zatvorenom. (Izbijanje koronavirusa božićni je poklon koji nitko nije poželio.) Umor od zoom-a je stvaran – ako možete, organizirajte događaje na otvorenom, kraćeg trajanja. Najbolje bi bilo da ti događaji budu u dnevnim satima, kada je toplije i ugodnije provoditi vrijeme vani. Pronađite načine kako se zabaviti, uz održavanje socijalne distance, primjerice sanjkanje. Ne zaboravite poslužiti toplu čokoladu, kuhano vino, i toplu hranu. Organizirajte Secet Santa darivanje ili natjecanje za najljepši božićni džemper.

5. Širite radost

Ako nas je 2021. nečemu naučila, to je koliko nam znače ljudi u našem životu – napišite im pismo, pošaljite im ga te im pokažite koliko vam znače. Napravite božićne kolačiće, ostavite ih pred vratima prijatelja i susjeda – ili ostavite hranu i druge poslastice u lokalnom staračkom domu, bolnici ili vatrogascima kako biste uljepšali nekome dan – takve sitnice puno znače.

6. Ovi blagdani su drugačiji – i baš to ih čini posebnima

Možda se ne sjećate što se točno događalo u svijetu tijekom blagdana iz godine u godinu, ali kad se dogodi nešto ovako drugačije – pamtite to. Stvari koje krenu po zlu često ostavljaju najbolje uspomene, a ova iznimna blagdanska sezona vjerojatno će biti nezaboravna upravo jer je toliko različita – sve što trebamo je pronaći način da to najbolje iskoristimo.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime