Petak, 5 srpnja, 2024

Kako ‘preživjeti’ sljedeća tri tjedna: Vodič kroz retrogradni Merkur

Merkur vlada komunikacijom, putovanjima, porukama, informacijama i intelektom - što znači da možete očekivati ​​kretanje energije prema natrag tj. kašnjenja, zastoje, probleme i zbrke u svim tim područjima

Vraća nam se retrogradni Merkur! Počinje 29. svibnja 2021. i trajat će sve do 22. lipnja 2021., stoga se pripremite na tri tjedna raznih preokreta i promjena. Merkur je najbliži planet Suncu i treba mu samo 88 dana da ga zaokruži, što ga čini super brzim planetom. Merkur utječe na um. On je glasnik (kojeg u grčkoj mitologiji predstavlja Hermes) i planetarni predstavnik komunikacije i putovanja. On vlada Blizancima i Djevicom (pametni znakovi, koji vole puno pričati i putovati).

Što je zapravo retrogradni Merkur?

Nekoliko puta godišnje Merkur ide retrogradno – djeluje kao da se vraća unatrag. To nije stvarno, već je samo optička varka, jer Merkurova kraća orbita stvara dojam kao da prolazi pokraj Zemlje, usporava i zatim kreće unatrag. Unatoč tome, ova optička varka snažno utječe na život na zemlji.

Kada je Merkur retrogradan u 2021. godini?

Ovogodišnji retrogradni Merkur je od 30. siječnja do 21. veljače, od 20. svibnja do 22. lipnja i od 27. rujna do 18. listopada.

Kako retrogradni Merkur utječe na nas?

Dakle, Merkur vlada komunikacijom, putovanjima, porukama, informacijama i intelektom – što znači da možete očekivati ​​kretanje energije prema natrag tj. kašnjenja, zastoje, probleme i zbrke u svim tim područjima. 
Ako imate planirana putovanja, budite sigurni da ste uplatili osiguranje, da ste u potpunosti istražili i dogovorili plan putovanja, kao i da imate plan B- jer stvari mogu krenuti u krivom smjeru. Ukratko, morate se pripremiti za vrijeme prepuno promjena i pokušajte za to vrijeme ne planirate ništa previše značajno ili važno.

Kako preživjeti retrogradni Merkur?

Izbjegavajte stvari poput velikih putovanja, razgovora s ljudima o škakljivim temama poput problema u vezi, rasta plaće, obiteljskih prepirki.
Ako možete, organizirajte vrijeme i dogovore što prije, kako ne bi došlo do većih problema. Također napravite sigurnosnu kopiju svih podataka sa laptopa, kompjutora i mobitela, spremite e-mail, zapišite važne stvari na papir, pazite da imate plan B. Iskoristite ovo vrijeme za uklanjanje viška stvari i zadataka. Smanjivanje tereta, umjesto dodavanja, savršena je retrogradna aktivnost.
Svijeće, kristali, cvijeće, slabo osvjetljenje… odmaknite se od svih i odmorite na kratko. Ali se pripremite za povratak u akciju 23. lipnja! 😉

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime