Srijeda, 20 rujna, 2023

Oni koji čine razliku: Instagram profili roditelja koji su i za nas edukativni

Roditeljstvo je beskrajna ljubav koju osjećate i put na kojem ste do kraja vašeg života jer otkad dijete počne rasti ispod vašeg srca, vi postajete odgovorni za tu osobu. Stvaranje života, znači i stvaranje uvjeta za život

Roditeljstvo na Instagramu često izgleda kao prevara. Nemoguće je da je svaki dan sve savršeno, super uređeno i dekorirano kao na slikama na društvenim profilima mama blogerica. Roditeljstvo znači i manjak sna, prekrasne, ali i teške trenutke, anksioznost i mnoštvo pitanja kako odgojiti dobru osobu.Instagram je stvorio izvrnutu sliku majčinstva, te popularizirao krivi ideal savršene mršave majke besprijekornog make upa koja vježba jogu, a dva dana nakon poroda izgleda sjajno na plaži. Majke koja je uvijek sređena i s frizure, nema podočnjake, a dijete joj izgleda kao najcool dodatak koji želite imati.

Tek ćemo otkriti na koje sve načine je Instagram promijenio i loše utjecao na samopouzdanje mladih majki. Ipak, postoje profili koji su edukativni, važni i hrabri te govore o majčinstvu i očinstvu na drugačiji i autentičan način.

Mixer Vam donosi neke jako fora domaće profile na Instagramu koji govore o roditeljstvu. 

@silnasila

Ana Zubak je mama petogodišnje djevojčice koja je osmislila i vodi Tajno šumsko društvo. To su interdisciplinarne radionice u prirodi za predškolsku i ranu školsku dob s naglaskom na stvaralčki proces, istraživanjem i rješavanje problema. Ona nekonvenciolnalnim pristupom učenja kroz igru osnažuje vezu s prirodom, uči djecu empatiji i razvija ekološku svijest. Tajno šumsko društvo okuplja se na različitim lokacijama u Zagrebu.

Anin Instagram obožavamo jer je kreativan, maštovit i edukativan te inspiracija za sve mame. Ana objavljuje ideje za drugačiju, kreativnu, održivu igru koju promiče na društvenim mrežama, te nam pokazuje kako koristiti materijale koje pronalzimo u prirodi za igru s našim djetetom. Njen instagram profil je estetski ujednačen, a čak i odrasli bez djece, požele da se netko s njima ovako zabavljao i igrao u djetinjstvu. Obavezno zapratiti!

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ana (@silnasila)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ana (@silnasila)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ana (@silnasila)

@maremikulic

Glumica Marijana Mikulić svoj je medijski prostor iskoristila za prikazivanje izazova u majčinstvu. Majka djeteta s poteškoćom društvene mreže koristi da obilježi prekrasne trenutke svoje obitelji, uspjehe majčinstva, ali i izazove i teškoće. Progovara o tome javno i to je zaista prekrasno i hvale vrijedno jer napokon je u medijima i ta tema pokrivena. Iznimno je važno što je hrabro odlučila podijeliti svoj put s pratiteljima jer tako pomaže svima onima koji se osjećaju sami i prikazuje život na društvenim mrežama koji je daleko od savršenog, ali je autentičan i njen.
 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Marijana Mikulić (@maremikulic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Marijana Mikulić (@maremikulic)

@una.bridged

Una Pašić Gregović je hrvatska doula i savjetnica za laktaciju. Vodi odličan blog i piše o majčinstvu, te pomaže ženama tijekom trudnoće i poroda. Unin instagram je prekrasan, na njemu dijeli fotografije iz privatnog života, govori o seksualnosti i trudnoći, partnerstvu i majčinstvu, na iskren, lijep i pozitivan način, ne skrivajući teške stvari i izazove odraslog života. Zalaže se za svjesnu i opuštenu trudnoću kojoj pristupa holistički i razbija stigme i tabue o trudnoći, dojenju i postpartum tijelu. Una je majka dvoje djece, Zrina i Kaira. Rastapamo se nad njenim objavama posvećenim sinobima, pogotovo zapisima u obliku pjesama pod naslovom Tvoja mama. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Una Pašić Gregović (@una.bridged)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Una Pašić Gregović (@una.bridged)

@supermama.sonja

Sonja je supermama dvojice živahnih dječaka i suosnivačica portala supermame.hr. Piše kolumne i zalaže se da se o majčinstvu govori na iskren način. Smatra kako majčinstvo na društvenim mrežama ne treba biti bez mana i teških trenutaka, jer majčinstvo nije uvijek lagodno i ispunjavajuće.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sonja (@supermama.sonja)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sonja (@supermama.sonja)

@rajna_photo 

Rajna Raguž je fotografkinja i majka troje djece koja na Instagramu dokumentira svoj put i majčinstvo. Kroz svoju fotografiju na najljepši mogući način priča priče o obiteljskim vrijednostima.
 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Rajna (@rajna_photo)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Rajna (@rajna_photo)

@marko_babic_

Marko je jedan od najduhovitijih influencera na instagramu koji dijeli svoj obiteljski život, bilježi trenutke sa svoje dvoje djece i sa svojom partnericom, te svima nama daje drugačiju perspektivu na zahvalnost, život i optimizam. Otac i partner koji se u ovom vremenu bori i za vlastito zdravlje ne odustaje od toga da svoj medijski prostor oskoristi na najbolji mogući način. Uz njegove objave ćete se isplakati, ali i dobiti nadu i dozu životnosti koja vam je nedostajala. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli marko babic (@marko_babic_)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli marko babic (@marko_babic_)

@tanjahrvatin.simicic

Iza ovog edukativnog instagram profila je edukantica psihoterapije za djecu i tjelesno orijentirane psihoterapije i autorica knjige Odgoj s manje stresa. Ona na svom instagram profilu dijeli savjete vezano za pojedine probleme i izazove roditeljstva, poput kažnjavanja djece, kanaliziranja djetetove i svoje ljutnje… Profil koji govori o odgoju djece i daje konkretne savjete roditeljima je upravo ono što nam je potrebno. Trudnoća i rađanje su samo početak puta i koliko god volimo gledati prekrasne profile tuđih majki, ponekad nam zaista treba i savjet. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Odgoj / Edukacije (@tanjahrvatin.simicic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Odgoj / Edukacije (@tanjahrvatin.simicic)


 Naslovna fotografija: Instagram @silnasila

Pročitajte još...

Seksualna revolucija na Instagramu: Profili koji otvoreno progovaraju o seksualnosti

Vrijeme je da napokon otvoreno govorimo o seksu i ovi Instagram profili su toga svjesni. Donosimo profile koji su zaslužni za seksualnu revoluciju na Internetu!

Projekti koji promoviraju borbu za mentalno zdravlje na društvenim mrežama

Nove generacije studenata psihologije i stručnjaka odlučili su iskoristiti poznavanje društvenih mreža i napraviti projekte koji se promoviraju preko različitih platformi. Na taj način zanimljivi projekti postaju dostupniji široj javnosti. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih Instagram profila, no za sve ozbiljnije poteškoće ipak treba potražiti stručnu pomoć liječnika

Jasna Jasna Žmak: Žene učim da o seksualnosti govore na otvoren i pozitivan način

Jasna Jasna autorica je knjige 'One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti' a na vodi radionice na kojima je fokus na ženskoj seksualnosti, ali je i nekoliko kraćih, jednodnevnih radionica na temu "autanja" i biseksualnosti. U budućnosti se nada, jednom kada pandemija to dopusti, da će češće održavati radionice na različite teme – o grudima, menstruaciji, poliamoriji, sramežljivosti, masturbaciji, mršavosti

Muke po roditeljima: Kako očuvati zdrav i intiman odnos s partnerom

Ne zaboravite: normalno je da roditelji imaju spolne odnose! Seks je dobar za vaše zdravlje i vašu vezu - a kada je vaša veza na dobrom mjestu, to će vam dugoročno poslužiti da budete još bolji roditelji.

Povezano

Financijski stručnjaci savjetuju: Može li se novcem kupiti ili zamijeniti sreća?

Može li novac 'kupiti' vrijeme, mentalni mir i životnu sigurnost, te u kojoj mjeri on određuje jesmo li sretni? Vrijedi li doista deviza kako 'novac ne može kupiti sreću' otkrivaju nam financijski stručnjaci

Sindrom Petra Pana: Kako prevladati strah od odraslog života?

To je pop-psihološki termin koji opisuje pojedince koji imaju teškoća s usvajanjem tipičnog načina života odraslih

Savjet psihologa i pedagoga: Kako se pripremiti za povratak u školu i vrtić?

Proces prilagodbe zahtijeva vremena i strpljenja, kako za djecu tako i za roditelje. Sve emocije koje se jave u ovom procesu su prirodne i normalne

Može li nas godišnji odmor stvarno resetirati ili je to čista iluzija?

Sve su češća istraživanja koja pokazuju kako se benefiti godišnjih odmora gube 3 dana nakon povratka na radnom mjesto. Otkrijte kako pronaći balans i zašto je puno zdravije odmarati kraće, ali češće

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime