Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Poboljšajte svoje raspoloženje i produktivnost uz ove praktične savjete

Ako ne želite provesti noći i/ili jutra u kuhinji pripremajući obroke za sutra, donosimo vam nekoliko savjeta kako da poboljšate svoju prehranu na poslu, uključujući male, ali značajne promjene u navikama

Obzirom na moderan način života i poslove sadašnjosti, mnogo vremena provodimo u sjedećem položaju. Ponekad znamo sjediti i više od osam sati za radnim stolom i koristiti se elektronskim uređajima. Osim što to nikako nije dobro za kralježnicu i oči, nije dobro ni za mentalno zdravlje. Uz takav način sjedilački način života, često zaboravljamo na odlazak na trening i konzumirnaje zdrave prehrane. Često konzumiramo namirnice koje nisu u skladu s uravnoteženom prehranom. Loša prehrana ne utječe samo na naše zdravlje, već i na radni učinak jer se negativno odražava na koncentraciju i razinu energije, što može uzrokovati razdražljivost i nestrpljivost.

Svi znamo da se trebamo zdravo i uravnoteženo hraniti i redovito vježbati, ali to je lakše reći nego učiniti kad radite (barem) osam sati na dan. Osim samog posla, mnogo vremena trošimo i na odlazak i dolazak s istoga, kao i na obveze koje imamo kasnije u danu. Zato ako ne želite provesti noći i/ili jutra u kuhinji pripremajući obroke za sutra, donosimo vam nekoliko savjeta kako da poboljšate svoju prehranu na poslu, uključujući male, ali značajne promjene u navikama.

Educirajte se

Prva i najvažnija stvar koju trebate napraviti je educirati se o nutritivnoj vrijednosti i utjecaju hrane i pića. Edukacijom ćete moći unijeti jednostavne i lake promjene u prehrani za zdravije rezultate i bolji radni učinak. Na primjer, jaja na tostu čine bolji doručak od pekmeza na tostu tako što zamjenjuju šećer s proteinima, cinkom, željezom kao i vitaminom D.

Stvorite rutinu

Dio razloga zbog kojih padamo u loše navike je taj što ne planiramo i ne gradimo zdravu rutinu ili jednostavno dopuštamo da naš plan bude “ono što je najlakše”, a to obično znači nezdravo. Izgradnjom rutine, spremni ste za obroke i izbore sa zdravijim opcijama, bilo da se radi o domaćoj kuhinji ili kupovnom obroku. I, što je najvažnije, donosite odluke o prehrani prije nego što ogladnite.

Ključ za to je jednostavnost: napravite jednostavno jelo ili uključite rutinsku kupnju zdravih namirnica na putu do posla, kao što su voće, orašasti plodovi, sjemenke ili povrće. Voće i povrće sadrže vitalne hranjive tvari koje potiču proizvodnju dopamina i antioksidanse koji poboljšavaju pamćenje i raspoloženje. Dobar način da osigurate unos voća i povrća tijekom dana je planiranje unaprijed. Tako na primjer možete pripremiti veliku salatu od raznog povrća (kupus, paprika, mrkva…) ili voćnu salatu.

Ako nemate vremena za kupovinu, predlažemo zdrave Nutrino Lab užine koje su napravljene od 100% voća i povrća. One ne sadrže dodate šećere, aditive, umjetna bojila i gluten, zbog čega su pravi izvor energije i predstavljaju brzu, ali zdravu i ukusnu užinu koja je uvijek nadohvat ruke. Jednostavno odčepite Nutrino Lab užine, skviZZnete i uživate u jedinstvenim mješavinama raznovrsnog voća s đumbirom, ciklom, mrkvom ili špinatom.

Ne preskačite obroke

Kad jedete i koliko često jedete jednako je važno kao i da se dobro hranite i unosite prave hranljive tvari u svoju prehranu. Važno je da ne preskačete obroke i da razmak između obroka ne bude velik jer će vam pasti šećer u krvi, što će vam otežati koncentraciju i povećati vjerojatnost da ćete se prejesti sljedećim obrokom.

Nekoliko je pravila koja se treba pridržavati, a dva najvažnija su da ne preskačete doručak i da između glavnih obroka imate i užinu. Konzumiranje prvog obroka u danu može potaknuti vaše tijelo da sagorijeva više kalorija tijekom dana te pomoći u održavanju porasta razine kortizola, primarnog hormona stresa koji je visok u ranim jutarnjim satima.

Hidratizirajte se

Dehidracija na poslu može dovesti do slabe produktivnosti, smanjenih kognitivnih sposobnosti, kao i sporijeg vremena reakcije. Zbog toga je važno ostati hidratiziran, ali to biste trebali činiti pijući vodu, a ne slatka pića ili kofeinske napitke koji mogu imati neželjene nuspojave kao što su dehidracija, hiperglikemija i poremećaj sna.

Kao i kod većine stvari u životu, ključ zdrave prehrane je dobra priprema. Planirajte svoje obroke i kupovinu zdravih namirnica, a u svoju torbu možete jednostavno spakirati Nutrino Lab voćni snack i biti bez brige znajući da ćete unijeti pravu dozu 100% prirodnog voća i povrća. Fantastično pouch pakiranje Nutrino Lab-a čuva svu svježinu, miris i hranjive vrijednost voća i povrća. Sve što vam preostaje je skviZZnuti i uživati u užini koja pruža zadovoljstvo koje nećete požaliti.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime