Utorak, 28 svibnja, 2024

U subotu trčimo s dobrim ciljem: Zaklada Nora Šitum organizira dječju utrku u Maksimiru

Glavni cilj utrke je sudjelovanje i pružanje podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti, jer sav prihod od startnih paketa bit će doniran u tu svrhu

Zaklada Nora Šitum organizira treću dječju utrku pod geslom ‘Zdrav kao lav’ u subotu, 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir. Ova rekreativna utrka je prilika da podržite svoje mališane dok trče samostalno, gurate ih u kolicima ili ih nosite u naručju. Glavni cilj utrke je sudjelovanje i pružanje podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti, jer sav prihod od startnih paketa bit će doniran u tu svrhu.Cilj utrke i druženja u prirodi je poticati zdrave životne navike od najranije dobi, budući da loša prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti doprinose razvoju mnogih bolesti, uključujući maligne. Zakladu u ovoj misiji podržava Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji će u sklopu Nacionalnog programa ‘Živjeti zdravo’ dijeliti edukativne materijale te organizirati aktivnosti i igre za djecu i obitelji.

Dječji paketi za sudjelovanje uključuju majicu koju je posebno za ovu prigodu dizajnirao poznati grafiter i umjetnik Slaven Lunar Kosanović, sok i poklon sponzora. Cijena startnog paketa iznosi 10 eura, a svako dijete nakon utrke dobiva medalju!

Preuzimanje startnih paketa počinje u 17 sati ispred Male pozornice u Parku Maksimir, dok utrka započinje u 18 sati. Uz samu utrku, očekuje vas bogat i zanimljiv program koji uključuje sportski poligon, likovne radionice i predstavu ‘Magični trenuci’ mađioničara Jape. Ova subota je idealan dan za posjet Maksimiru, gdje će sve mališane, ali i odrasle, dočekati zabava i veselje!

Dođite, sudjelujte i podržite ovu plemenitu akciju za one kojima je to najpotrebnije te provedite nezaboravan dan s obitelji u prirodi!

Fotografije: PR

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime