Subota, 23 ožujka, 2024

Wall Pilates: Vježbe s malim učinkom koje je proslavio TikTok

TikTok predstavlja novu verziju vježbanja (6,6 milijardi pregleda je dokaz tome) koju ne želite prespavati. Unesite: Wall Pilates u TikTok i upoznajte se s vašom najnovijom opsesijom

Teško ćete pronaći trening koji se može pohvaliti vježbama s malim opterećenjem koje koriste i fizičkom i mentalnom zdravlju (povezanost uma i tijela) kao što to čini pilates. Prije nego što odbacite pomisao o pilatesu jer nisu u vašem budžetu ili mislite da nemate ono što je potrebno da postanete pilates djevojka od kuće, TikTok predstavlja novu verziju vježbanja (6,6 milijardi pregleda je dokaz tome) koju ne želite prespavati. Unesite: Wall Pilates u TikTok i upoznajte se s vašom najnovijom opsesijom.Zaboravite veliku, skupu opremu – sve što vam treba je goli zid koji ste namjeravali dotjerati kako biste se oznojili. Najbolji dio? Neće napraviti ništa loše u vašem novčaniku. Bilo da ga koristite kao dodatnu potporu ili kao način da poboljšate svoju vježbu na prostirci, smatrajte četiri zida u svom kućnom uredu ili dnevnoj sobi jedinim dodatkom koji vam je potreban za pilates. Donosimo sve o tome što je Wall Pilates i tri treninga bez opreme uz koje ćete se osjećati bolje i snažnije.

Što je zapravo Wall Pilates?

Ako ste osjetili okus bilo kojeg oblika pilatesa, vjerojatno ste prošli kroz razne sprave. Pa, zamijenite loptu, traku ili reformer spravu zidom kao rekvizitom za izvođenje vježbi, i voila, vi ste Wall Pilates djevojka. Prijevod: Wall Pilates je varijacija pilatesa na prostirci koja uključuje pritiskanje jednog ili više dijelova tijela (uglavnom stopala) o zid dok izvodite pokrete poput zidnih čučnjeva ili plank. Zid je tu ne samo da pruži ravnotežu i stabilnost, već i da doda otpor. I dok će se vaši gluteusi i stražnjica najbolje osjećati u Wall Pilates rutinama, uz stojeće vježbe koje ciljaju vaše ruke i prsa (zidni sklekovi i plankovi), vaš gornji dio tijela neće ostati bez znoja. 

@blissedhappiness Use the wall as your Pilates prop 😁 #pilates #pilatesinstructor #pilatesworkout #abs #bodytransformation #abschallange ♬ Vegas (From the Original Motion Picture Soundtrack ELVIS) – Doja Cat

Jeste li spremni isprobati Wall Pilates? Započnite s ova tri treninga zahvaljujući YouTubeu i pokrenite svoje tijelo!

Za početnike…

Tek ste krenuli na svoje pilates putovanje? Ne tražite dalje od ovog 10-minutnog treninga prilagođenog početnicima s certificiranom Pilates i Barre instruktoricom Callie Jardine. Očekujte glute-bridge burner, dizanje nogu, trbušnjake i malo istezanja da zaokružite priču.

Za guzu i noge…

Uzmite prostirku i naslonite se na svpj omiljeni zid za 20-minutnu rutinu pilatesa s Donnom Finnie. Prepustit ćete se tijeku vježbi vrlo brzo, a isprobat ćete niz polaganih hodanja i probiti se do srži vježbe sjedenja na zidu, bird dogove i još mnogo toga. 

Trbušnjaci na vidjelo…

Jeste li raspoloženi za totalno “uništavanje” trbušnjaka? Slijedite Rachelin Fit Pilates 15-minutni trening za varijantu stotke, bicikla, bočnih nagiba i mnogo više osnovnog rada na zidu i izvan njega. Govorimo o brzom, ali dobrom treningu.

Naslovna fotografija: pamela_rf

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime