Utorak, 23 srpnja, 2024

Zagreb Advent Run: Otvorene su prijave za najzabavniju utrku u Hrvatskoj!

Središtem glavnog grada trčat će tisuće profesionalnih trkača i rekreativaca s plemenitim ciljem; za pomoć humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima – Veliko srce malom srcu

Otvorene su prijave za omiljenu kostimiranu utrku koja je u prethodnim godinama okupila više od 11 000 sudionika i pomogla Zagrebu da se pozicionira na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe! Zagreb Advent Run sa sobom uvijek donosi i veliki humanitarni karakter pa će ovogodišnja utrka biti posvećena neprofitnoj udruzi „Veliko srce malom srcu“ koja pomaže djeci s prirođenim srčanim greškama.Sedmo izdanje jedne od najdražih europskih utrka održat će se u nedjelju, 11. prosinca. Početak utrke je u 12 sati s novim startom i ciljem – ispred hotela Panorama. Organizatori utrke razveselit će sve trkače novostima koje su pripremili za ovogodišnje izdanje tradicionalne utrke, a ono što nije novost jest da utrka i u svom sedmom izdanju nosi humanitarni karakter. Središtem glavnog grada trčat će tisuće profesionalnih trkača i rekreativaca s plemenitim ciljem; za pomoć humanitarnoj i neprofitnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima – „Veliko srce malom srcu“.

Promoviranje fizičke aktivnosti

Naša Udruga godinama širi svijest o javnozdravstvenom problemu u Hrvatskoj i potrebama u liječenju djece sa srčanim greškama te pomaže medicinskom osoblju, roditeljima i djeci na tom putu. Srce nam je zaista puno i jako se veselimo partnerstvu sa Zagreb Advent Run utrkom. Vjerujemo kako  ćemo uz podršku brojnih trkača i partnera utrke uspjeti značajno unaprijediti rad naše Udruge te razveseliti naše najhrabrije i najnevinije – djecu koja vode veliku borbu za život“, izjavila je Barbara Vidović Brzaj, dopredsjednica Udruge „Veliko srce malom srcu“, jedne od najstarijih udruga u Hrvatskoj.

Cilj utrke je promoviranje pozitivnih životnih navika te poticanje fizičke aktivnosti kojoj se mogu pridružiti doslovno svi, bez obzira na dob ili fizičku pripremljenost.

Ponosni smo i presretni što će ZAR i ove godine dati svoj doprinos predivnom blagdanskom raspoloženju u gradu te okupiti više tisuća ljudi iz cijelog svijeta. Naša utrka već tradicionalno slavi zajedništvo, kretanje i obitelj te ne odustajemo od promocije zdravijeg i kvalitetnijeg života uz humanitarni karakter koji je sastavni dio ZAR-a. U Hrvatskoj je trenutno više od 10 000 djece s raznim srčanim bolestima, a svake se godine rađa njih još najmanje 500. Jedino ih zajedničkim djelovanjem možemo razveseliti i učiniti im život lakšim, stoga sam uvjeren kako će ovogodišnje partnerstvo s Udrugom povezati mnoge ljude i stvoriti nova poznanstva te nas sve podsjetiti na jednu od najzdravijih ljudskih emocija – zahvalnost“ izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave agencije Millenium promocija i jedan od organizatora utrke.

Ove godine održat će se čak tri različite utrke

Zagreb Advent Run 2022. trkačima, rekreativcima i svima koji su željni dobre zabave ove godine donosi čak tri različite utrke koje će na prigodan način uljepšati blagdansko vrijeme i donijeti čarobnu idilu u Zagreb. Novost je što će start i cilj utrke biti pozicioniran ispred hotela Panorama, dok ruta i dalje uključuje strogi centar grada.

 

Zagreb zaista ima prekrasne četvrti i ovom promjenom ćemo pokazati da s lakoćom donosimo pravu čaroliju u svaki dio našeg grada. Trešnjevka ima zanimljiv položaj i bogatu povijest te je svojevrsni arhitektonski mozaik povijesti i suvremenosti, a osim božićnih lampica i dekoracija, Zagreb će ukrasiti i brojni sudionici u šarenim kostimima koji će i ove godine trčati i hodati s plemenitim ciljem u svojim srcima“ istaknuo je Berislav Sokač, idejni začetnik Zagreb Advent Runa i jedan od organizatora utrke te pozvao sve trkače, hodače, obitelji s djecom i kućnim ljubimcima da se već sada prijave na Zagreb Advent Run 2022.

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime