Petak, 22 ožujka, 2024

Menstrualna čašica: 5 razloga zašto se žene sve više odlučuju za nju

U prosjeku, žena tijekom svog života upotrijebi 17.000 jednokratnih menstrualnih proizvoda. Toj vrsti otpada trebaju stoljeća kako bi se razgradila zbog plastike u svom sastavu. Korištenjem menstrualne čašice, koja se može koristiti i do 10 godina, značajno se pomaže očuvanju okoliša

Pred nama je još jedna izazovna i uzbudljiva godina, a većina nas razmišlja o tome što napraviti drugačije kako bismo poboljšali kvalitetu života i bili sretniji. Ako ste donijeli novogodišnju odluku, velika je vjerojatnost da će najčešće biti i one najizazovnije, poput gubitka kilograma, prestanka pušenja ili učenja novih vještina.No, postoji jedna promjena koja je dostupna, malo drugačija, jednostavna za pokrenuti, s velikom vjerojatnošću uspjeha, a ujedno dobra za zdravlje svake žene. Zašto ne biste ove godine usmjerili svoje novogodišnje odluke na ono najvažnije što vas nosi kroz život – vaše tijelo? 
Menstruacija je jedna od najznačajnijih tjelesnih funkcija koju ima većina žena te simbol plodnosti i reprodukcije. Ima li što važnije od toga? Intimina, brend posvećen intimnom zdravlju, donosi 5 razloga zašto se odlučiti na menstrualnu čašicu:

Zato što volite sebe i svoje tijelo
Menstrualne čašice su višekratni proizvod za prikupljanje menstrualne krvi. Napravljene su od mekanog medicinskog silikona koji je siguran za tijelo te sprječava suhoću i alergije koje ponekad uzrokuju upijajući menstrualni proizvodi. Najveća prednost menstrualne čašice je to što je možete nositi čak do 8 sati prije nego što je ispraznite. To svakoj ženi pruža mogućnost da provede cijeli dan ne misleći na menstruaciju i iskoristi ga za neke važnije stvari. Prema istraživanju čak 94% korisnika menstrualne čašice bi ju preporučilo drugima.

Zato što volite planet Zemlju
Čak 20 milijardi proizvoda za menstruaciju godišnje završi na odlagalištima smeća! U prosjeku, žena tijekom svog života upotrijebi 17.000 jednokratnih menstrualnih proizvoda. Toj vrsti otpada trebaju stoljeća kako bi se razgradila zbog plastike u svom sastavu. Korištenjem menstrualne čašice, koja se može koristiti i do 10 godina, značajno se pomaže očuvanju okoliša.

Zato što ne želite propustiti zabavu
Najbolja prednost menstrualnih čašica je ta što ne trebate više brinuti o mogućnosti neočekivanog curenja tijekom perioda. One su prilagođene ženskoj anatomiji i napravljene od mekog silikona koji radi vakuum oko cerviksa pa ne dolazi do curenja izvan čašice. I da, zahvaljujući čašici Intmina Ziggy Cup, primjerice, koja se može nositi i za vrijeme seksa, ne morate više odgađati ni zabavu u spavaćoj sobi!

Zato što uživate u vježbanju
Tjelovježbom se u tijelu prirodno stvaraju takozvane ‘sretne kemikalije’ koje pozitivno utječu na loše raspoloženje tijekom menstruacije. Zato se savjetuje da se treninzi ne preskaču zbog menstruacije, pogotovo ako se bavite jogom. Postoji nekoliko vježbi joge koje vam mogu pomoći smanjiti menstrualne grčeve te čak osnažiti mišiće zdjeličnog dna. Prema anketi koju je provela Intimina 42% žena koje koriste čašicu su sklonije vježbanju za vrijeme onih dana u mjesecu, dok je čak 93% korisnika potvrdilo kako koriste čašicu i tijekom tjelovježbe.

Zato što ove godine štedite za nešto posebno
Imati menstruaciju nije izbor, a zahtijeva i novac. Prosječna žena tijekom svog života potroši više od 35.000 kuna na jednokratne proizvode za menstruaciju. U usporedbi s tim, jedna menstrualna čašica može trajati i do 10 godina. Zamislite što biste sve mogli učiniti ili kupiti svim tim ušteđenim novcem!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime