Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Spavajte slatko: TOP 3 glazbene aplikacije za spavanje

U teoriji, zaspati bi trebao biti apsolutno najlakši zadatak koji naše tijelo mora ispuniti svaki dan. Legnete, zatvorite oči, onesvijestite se… - u čemu je problem? Pa ipak, nije uvijek tako lako, no zato si možemo pomoći glazbom

Bilo da je teško zaspati, stalno se buditi tijekom noći ili patiti od nesanice, mnogi od nas ne spavaju koliko nam je potrebno da bismo ostali zdravi i odmorni.Dok su se neki okrenuli pomagalima za spavanje poput dodataka prehrani kako bi im pomogli da se odmore, postoji holističkija opcija u obliku glazbenih aplikacija za spavanje.

Aplikacije stvorene uz pomoć stručnjaka

Stvorene uz pomoć stručnjaka za spavanje i meditaciju, ove aplikacije mogu sadržavati mješavinu pozadinskih zvukova, glazbenih kompozicija, priča za laku noć i vježbi za noćne meditacije čiji je cilj pomoći vam ne samo da zaspite, nego i da imate kvalitetniji san, te se probudite osjećajući se kvalitetno odmornim. Jer nema ništa frustrirajuće od spavanja osam sati, a probudite se ujutro i dalje umorni i iscrpljeni.

Ovo su neke od najboljih glazbenih aplikacija za spavanje koje će vam pomoći da prestanete buljiti u strop u sitne jutarnje sate i umjesto toga budete jedan od onih ljudi koji zapravo duboko spavaju.

Najbolja aplikacija ukupno: Slumber

Jedna od najpopularnijih i najbolje ocijenjenih aplikacija za spavanje od strane korisnika, Slumber je u potpunosti posvećen tome da vam pomogne da bolje spavate kroz razne tehnike slušnog opuštanja. One uključuju glazbu, zvukove prirode, vođenu vizualizaciju, kontrolu daha pa čak i hipnozu.

Uz audiobiblioteku koja uključuje zvučne pejzaže, priče, glazbu i meditacije, Slumber ima ponešto za svakoga. Znanstveno utemeljene tehnike odobrene su od strane američkog National Sleep Foundation i omogućuju odabir metoda koja vam najbolje odgovaraju, bilo da je to serija priča, meditacija ili jednostavna glazba.

Također, omogućuje da dodate pozadinske zvukove za reprodukciju do 10 sati nakon završetka glavne pjesme, samo u slučaju da još niste zaspali, ili da vam pomogne da drijemate ako trebate dodatni bijeli šum u pozadini. Nove priče i meditacije dodaju se svaki tjedan, a osim ograničenog pristupa aplikaciji besplatno, za potpuno iskustvo morat ćete se ipak pretplatiti.

Meditacija ili spavanje: Što je zdravije i bolje za naše zdravlje?

Najbolje besplatno: Relax Melodies

Izradite prilagođene zapise spavanja pomoću ove aplikacije prilagođene korisniku koja vam također omogućuje uparivanje vođenih meditacija sa savršenom mješavinom spavanja. 
Besplatne aplikacije obično nude vrlo ograničen katalog opcija, ali Relax Melodies je iznimka, nudeći širok izbor zvukova u nizu kategorija, od prirode i životinja do melodija i moždanih valova.

Također ima sučelje koje je iznimno jednostavno za korištenje koje vam omogućuje vizualno ‘komponiranje’ svoje pjesme i spajanje zvukova, kontrolirajući intenzitet svakog zvuka prema vašim specifikacijama. Tu su i meditacije, priče i melodije, no vaše su mogućnosti tu malo ograničenije jer katalog nije toliko raznolik u besplatnoj opciji. Iako je besplatna verzija opsežna, još uvijek ima puno toga za otključati u premium verziji, kojoj možete pristupiti uz naknadu od 59,99 američkih dolara godišnje.

8 najboljih aplikacija za meditaciju i disanje koje će vam smanjiti stres

Najbolji hibrid meditacije i glazbe: Headspace

Headspace je savršena mješavina svjesnosti i pomoći pri spavanju, koja vam omogućuje prebacivanje između meditacije i opuštanja ovisno o vašim potrebama. Brine se o vašem mentalnom zdravlju i razinama stresa tijekom dana, što može utjecati na vašu sposobnost da se dobro odmorite prije spavanja.

Iako je Headspace prije svega poznat kao aplikacija za meditaciju, ima i prilično nevjerojatnu funkciju glazbe za spavanje. Poduzima isti pristup smanjenju stresa i usporavanju vašeg uma i tijela te ga primjenjuje na vaše navike spavanja. Opći fokus Headspace-a uistinu je oko bolje “higijene spavanja” ili stvaranja rutine koja pomaže poboljšati ne samo brzinu kojom ćete utonuti u san, već i kvalitetu sna.

Headspace ima besplatnu verziju, ali tamo je dostupno vrlo malo sadržaja za spavanje. Kako biste otključali sve pogodnosti, morat ćete nadograditi na plaćenu pretplatu, koja iznosi 12,99 američkih dolara mjesečno ili 69,99 američkih dolara godišnje. Skupo je, ali vam daje pristup golemoj biblioteci sadržaja programa i značajki za spavanje i meditaciju kojima ćete se riješiti svega – od stresa na poslu do osjećaja usamljenosti i tjeskobe.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime