Ponedjeljak, 3 lipnja, 2024

8 najboljih aplikacija za meditaciju i disanje koje će vam smanjiti stres

Anksiozni ste i ne znate kako to riješiti? Isprobajte ove aplikacije - odlične su za smanjivanje napetosti, bolji san te vraćanje balansa i smirenosti u svakodnevicu

Duboko disanje smatra se jednim od glavnih rješenjem stresa. Fokus na udisajima i izdisajima vraća nas u sadašnji trenutak i drži nas prizemljenima i fokusiranima. Stoga ne čudi da su aplikacije za meditaciju i disanje popularan način za borbu protiv stresa, anksioznosti i depresije, kao i svakodnevnih životnih izazova. Donosimo popis najboljih aplikacija usredotočenih na meditaciju, duboko disanje i zvukove za lakše utonuće u san!

1. Calm

Calm je s razlogom jedna od najbolje rangiranih aplikacija u kategoriji ‘Zdravlje i fitness’. Milijuni ljudi zaklinju se u Calmove programe disanja, vježbe istezanja, pa čak i priče za uspavljivanje (koje su izrazili Matthew McConaughey i Bob Ross). Bez obzira na to jeste li početnik i želite li isporbati je li ova vrsta aplikacije za vas ili ste se spremni posvetiti 21-dnevnom programu meditacije, Calm će vam pomoći da budete opušteniji i smireniji tijekom svakodnevnice.

2. Headspace

Ako ste početnik u meditaciji, pogledajte Headspace i uživajte u 10-dnevni tečaju osnova meditiranja. Stvorena na temelju znanstvenih istraživanja i povijesti meditacije, Headspace ima klinički pristup mnogim blagodatima pažljivosti. Sa stotinama raznih meditacija, od kojih neke traju samo tri minute, i postovima o spavanju, stresu i pažnji, možete brusiti svoje vještine smirenosti i smanjiti razinu tjeskobe za nekoliko dana.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Calm (@calm)

 4. MyLife ™

MyLife ™ razumije snagu pokazivanja osjećaja i smirenosti. MyLife ™ pomaže prilagoditi se svojim osjećajima i upoznati se sa svojim najdubljim mislima pomoću prilagođenih anketa i personaliziranih aktivnosti. Sestrinske aplikacije  MyLife ™ – Stop, Breathe, & Think, također nude prilagođena iskustva za tinejdžere i djecu od pet godina kako bi svatko u vašem kućanstvu mogao imati priliku za opuštanje.

5. Simply Being

Pokrenuo ju je dvojac Maddux (imaju više od 40 godina treninga meditacije, a najpoznatiji su po popularnom podcastu i aplikacijama Meditativna oaza), a nudi mir tijekom najstresnijih trenutaka u danu. Sastoji se od pet meditacije u trajanju od 30 minuta i prilagođenim korisničkim iskustvom, naći ćete se uronjeni u umirujuću glazbu.

6. iBreathe

Ova jednostavna, lijepo dizajnirana aplikacija pruža ugodno korisničko iskustvo. Bez obzira na to borite li se s anksioznošću ili nesanicom, iBreathe nudi vježbe dubokog disanja za rješavanje problema. Najbolje od svega je što aplikacija dodaje podsjetnike na vaš telefon, tako da možete uzeti malo vremena iz svog užurbanog rasporeda kako biste bili u potpunosti prisutni. Osim toga, prijateljima možete poslati vježbe disanja i proći ih zajedno.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Breethe (@breetheapp)

7. Breathe+ Simple Breath Trainer

Breathe + Simple Breath Trainer je zapanjujući alat za vizualizaciju u kojem doslovno možete vidjeti udisaje i izdisaje (vremenski prilagođene vašim željama). A ako želite zatvoriti oči, možete postaviti funkciju vibracije koja će vas obavijestiti kada je vrijeme za prebacivanje između ove dvije aktivnosti. Uz vođene duljine sesija meditacija u trajanju do jednog sata, osjećat ćete se izuzetno opušteno i umuno i tijelesno.

8. Breethe

Ako imate probleme sa spavanjem, Breethe je aplikacija s hipnoterapijom i pričama za uspavljivanje. Breethe je nešto kao osobni trener za koncentzraciju, a rezultate je moguće vidjeti za samo pet minuta. S više od 1500 priča i vođenih meditacija možete se boriti protiv anksioznosti, mirnije spavati ili smanjiti stres koristeći, među ostalim značajkama, zvukove i vizualizacije prije spavanja. Kad se probudite iz mirnog sna, dan također možete započeti nježnom budilicom i jutarnjim meditacijama.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime