Ponedjeljak, 12 veljače, 2024

Superhrana: Znate li da spirulina pomaže pri mršavljenju?

Sa širokim spektrom dobrobiti, ova drevna biljka može potpuno promijeniti vaše blagostanje. Stoga se pripremite naučiti sve razloge zašto je spirulina superhrana

Želite zdraviji i aktivniji život? Ako je tako, ključno je svakodnevno uzimanje spiruline. Ova modrozelena mikroalga postala je nova senzacija u svijetu nutricionizma, a nije teško razumjeti zašto. Sa širokim spektrom dobrobiti, ova drevna biljka može potpuno promijeniti vaše blagostanje. Stoga se pripremite naučiti sve razloge zašto je spirulina superhrana koju biste možda trebali uključiti u svoju prehranu. Detoksificira tijelo

Spirulina je poznata po svojim hepatoprotektivnim svojstvima, odnosno sprječava oštećenje stanica jetre i štiti je od raznih toksina i teških metala u našem tijelu. Osim toga, ima sposobnost smanjenja masnoće nakupljene u ovom važnom organu, zbog čega se osjećate lakše i zdravije.

Sprječava neurodegenerativne bolesti

Jedna od najiznenađujućih dobrobiti ove morske trave je njezina sposobnost da ne samo održava vaše tijelo zdravim, već i vaš um. Razna istraživanja pokazala su da njezina protuupalna i antioksidativna svojstva mogu spriječiti ili izbjeći napredovanje bolesti kao što su Alzheimerova, Parkinsonova ili multipla skleroza. Također može poboljšati pamćenje i učenje.

Dobra je za oči

Vaše oči su prozor u svijet, zar ne? Spirulina sadrži vitamin A, lutein i zeaksantin, neophodne za zdravlje očiju. Također ima blagotvoran učinak u prevenciji i napredovanju makularne degeneracije, bolesti uzrokovane starenjem i jednog od glavnih uzroka sljepoće u starijih osoba.

Photo by Supliful – Supplements On Demand on Unsplash

Bori se protiv umora

Ako osjećate da vam je energija na izmaku usred dana, ova biljka može biti spas. Zbog visokog udjela vitamina, minerala i klorofila, pomaže ublažiti slabost i daje vam poticaj energije kako bi vaš um uvijek bio budan i spreman na svaki izazov.

Pomaže crijevnoj flori

Ova mikroalga ima prebiotski učinak koji jača korisne bakterije u crijevima. Uravnoteženom crijevnom florom dolazi do veće proizvodnje vitamina B6 koji doprinosi zdravom probavnom sustavu i lakšem izbacivanju. Recite zbogom želučanim problemima!

Saveznik za mršavljenje

Ako se želite riješiti tih viška kilograma, spirulina može biti vaš najbolji prijatelj u postizanju tog cilja. Njezini hranjivi sastojci i velike količine vlakana pomoći će vam da brže osjetite sitost, smanjujući tako vaš apetit i podržavajući vaš put do zdravije figure.

Ako planirate uvrstiti ovu superhranu, podsjećamo vas da je preporučena konzumacija 3 do 5 grama dnevno, najbolje 20 minuta prije svakog obroka. Također treba znati da je uzimanje ove biljke sigurno najduže 3 mjeseca; nakon tog vremena, ako želite nastaviti s uzimanjem, trebate prekinuti napraviti stanku jednog mjeseca.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime