Nedjelja, 7 travnja, 2024

Detoksikacija i mršavljenje: Koje su još blagodati pijenja klorofilne vode?

Klorofil detoksira jetru pomažući u procesu uklanjanja potencijalno štetnih toksina iz cijelog našeg sustava - tijela i uma, a ujedno i pomaže u pomlađivanju kože, gubitku viška kilograma...

Klorofil je biljni pigment i prirodna boja algi, a klorofilna voda napitak koji u sebi sadrži tekući klorofil. Odgovoran je za proces apsorpcije svjetlosti koji se naziva fotosinteza, a fotosinteza je ono što stvara energiju odnosno pretvara svjetlost u energiju. Svjetlost stvara pozitivnu energiju, a pozitivna energija čini da se osjećate dobro.



Klorofil se dobiva ekstrakcijom iz zelenih biljaka, bogat vitaminima A, C, E i K, vodu ili sokove od voća i povrća pretvara u ukusni i zdravi napitak. Zbog svih svojih svojstava klorofil vam na mnogo načina može pomoći da se osjećate bolje.

Savršen saveznik zdrave jetre

Klorofil detoksira jetru pomažući u procesu uklanjanja potencijalno štetnih toksina iz cijelog našeg sustava – tijela i uma, a jetra je jedan od najvažnijih organa koji je odgovoran za normalno funkcioniranje našeg organizma. Odnosno, zdrava jetra jednako je zdrav organizam, uključujući i vaš mozak.
Stručnjaci upozoravaju da je i moždana magla simptom toksičnog nakupljanja u jetri, čemu klorofil pomaže apsorpcijom. Jednom kada toksini nestanu iz jetre, ostatak organa, mišića, probavnog sustava i emocionalnih i energetskih tijela nahranit će se zdravom jetrom i bit će vam zahvalni. Liječnici tvrde da većina nas uopće ne zna kakav je to osjećaj, jer smo rođeni s poremećajima jetre. Stoga je iznimno važno da pazimo na zdravlje jetre, a klorofilna voda vam u tome može jako pomoći. Osim detox djelovanja na cjelokupan organizam, klorofilna voda potiče povećanje crvenih krvnih stanica u organizmu, djeluje na smanjenje crvenila kože te oteklina. Jako zanimljivo jest da može pomoći i pri smanjivanju gladi, odnosno apetita, a s obzirom da dolazi iz zelenih biljaka, klorofilna voda je bogata antioksidansima i odličan je način unosa željeza. 

Eliminira razne toksine iz organizma

Klorofil se veže za otrovne supstance kako bi spriječio njihovo daljnje širenje. Na taj način donekle stvara i zaštitni sloj unutar našeg tijela. Postoji studija Državnog sveučilišta Oregon koja otkriva da ovaj ‘štit’ drži karcinogene supstance u našem sustavu kako ne bi ušli u gastrointestinalni trakt. Negativne misli, alkohol, brza hrana, zagađenje, osuđujući samogovor – samo su neke od dodatnih otrovnih stvari koje utječu na naše zdravlje, a izloženi smo im svakodnevno. Konzumacija klorofilne vode može nam pomoći da se riješimo puno tih otrovnih stvari, očistimo tijelo i počnemo se osjećati puno bolje.

Klorofil ujedno pomaže i oštećenim stanicama da se ‘poprave’ i ponašaju poput zdravih, odnosno da se regeneriraju. Neka istraživanja također navode kako poticanje zacjeljivanja može ujedno ‘popraviti’ i fine linije i bore. Naime, toksične tvari koji dovode do boranja kože preko klorofilne vode dobivaju – pomlađujući poticaj pozitivne energije. Pozitivna energija čini da se osjećate dobro, a kad se osjećate dobro, izgledate dobro!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime