Petak, 18 lipnja, 2021

Detoksikacija i mršavljenje: Koje su još blagodati pijenja klorofilne vode?

Klorofil detoksira jetru pomažući u procesu uklanjanja potencijalno štetnih toksina iz cijelog našeg sustava - tijela i uma, a ujedno i pomaže u pomlađivanju kože, gubitku viška kilograma...

Klorofil je biljni pigment i prirodna boja algi, a klorofilna voda napitak koji u sebi sadrži tekući klorofil. Odgovoran je za proces apsorpcije svjetlosti koji se naziva fotosinteza, a fotosinteza je ono što stvara energiju odnosno pretvara svjetlost u energiju. Svjetlost stvara pozitivnu energiju, a pozitivna energija čini da se osjećate dobro.

Klorofil se dobiva ekstrakcijom iz zelenih biljaka, bogat vitaminima A, C, E i K, vodu ili sokove od voća i povrća pretvara u ukusni i zdravi napitak. Zbog svih svojih svojstava klorofil vam na mnogo načina može pomoći da se osjećate bolje.

Savršen saveznik zdrave jetre

Klorofil detoksira jetru pomažući u procesu uklanjanja potencijalno štetnih toksina iz cijelog našeg sustava – tijela i uma, a jetra je jedan od najvažnijih organa koji je odgovoran za normalno funkcioniranje našeg organizma. Odnosno, zdrava jetra jednako je zdrav organizam, uključujući i vaš mozak.
Stručnjaci upozoravaju da je i moždana magla simptom toksičnog nakupljanja u jetri, čemu klorofil pomaže apsorpcijom. Jednom kada toksini nestanu iz jetre, ostatak organa, mišića, probavnog sustava i emocionalnih i energetskih tijela nahranit će se zdravom jetrom i bit će vam zahvalni. Liječnici tvrde da većina nas uopće ne zna kakav je to osjećaj, jer smo rođeni s poremećajima jetre. Stoga je iznimno važno da pazimo na zdravlje jetre, a klorofilna voda vam u tome može jako pomoći. Osim detox djelovanja na cjelokupan organizam, klorofilna voda potiče povećanje crvenih krvnih stanica u organizmu, djeluje na smanjenje crvenila kože te oteklina. Jako zanimljivo jest da može pomoći i pri smanjivanju gladi, odnosno apetita, a s obzirom da dolazi iz zelenih biljaka, klorofilna voda je bogata antioksidansima i odličan je način unosa željeza. 

Eliminira razne toksine iz organizma

Klorofil se veže za otrovne supstance kako bi spriječio njihovo daljnje širenje. Na taj način donekle stvara i zaštitni sloj unutar našeg tijela. Postoji studija Državnog sveučilišta Oregon koja otkriva da ovaj ‘štit’ drži karcinogene supstance u našem sustavu kako ne bi ušli u gastrointestinalni trakt. Negativne misli, alkohol, brza hrana, zagađenje, osuđujući samogovor – samo su neke od dodatnih otrovnih stvari koje utječu na naše zdravlje, a izloženi smo im svakodnevno. Konzumacija klorofilne vode može nam pomoći da se riješimo puno tih otrovnih stvari, očistimo tijelo i počnemo se osjećati puno bolje.

Klorofil ujedno pomaže i oštećenim stanicama da se ‘poprave’ i ponašaju poput zdravih, odnosno da se regeneriraju. Neka istraživanja također navode kako poticanje zacjeljivanja može ujedno ‘popraviti’ i fine linije i bore. Naime, toksične tvari koji dovode do boranja kože preko klorofilne vode dobivaju – pomlađujući poticaj pozitivne energije. Pozitivna energija čini da se osjećate dobro, a kad se osjećate dobro, izgledate dobro!

Pročitajte još...

Detoksikacija organizma: Nutrijenti i tvari za jetru, bubrege i žučni mjehur

Eiminaciju neadekvatnih namirnica i hrane koja je alergena, najbolje potiču nutrijenti koji utječu na rad jetre i čuvaju jetru - jer je ona glavni organ uključen u detoksikaciju

I psiholozi preporučuju: Podržite lokalne proizvođače hrane. A evo i zašto?

U doba korone odjednom je postala više nego ikada važna zemlja podrijetla hrane, posebno voća i povrća. I to ne samo zbog ekoloških razloga

Voda s limunom: svi benefiti za zdravlje i borbu protiv (korona)virusa!

Svi znamo da je voda s limunom odlična za detoksikaciju i mršavljenje, no to nisu jedini benefiti koje ima za naše zdravlje. Ako još niste u kategoriji onih koji dan započinju ispijajući toplu vodu s limunom, donosimo nekoliko dobrih razloga zašto biste to ipak trebali početi - već od sutra ujutro!

Vitaminska bomba za bustanje imuniteta i detox: zeleni smoothie

Jednostavan način za unijeti dodatne vitamine u organizam jest 'zeleni' sok. Sadrži vitamine, antioksidanse i vlakna koja vam daju energiju i čuvaju organizam. Primjerice, sok od celera pomaže u probavi i nadutosti, a sastojci poput đumbira koriste se tisućama godina zbog svojih ljekovitih moći

Povezano

Cybersickness – još jedna potvrda da je ‘buljenje u ekran’ vrlo štetno

To je fenomen sličan bolesti kretanja koji rezultira stvarnim osjećajima mučnine, nejasnoće, vrtoglavice i migrene. Iako ova bolest pojedince pogađa više nego druge i čini se da ju je nemoguće izbjeći u ovo digitalno doba, postoje korisni načini za suzbijanje upotrebe zaslona i rješavanje vrlo neugodnog osjećaja 'morske bolesti za vašim radnim stolom'

7 razloga zbog kojih biste svakako trebali posjetiti nutricionista

Sve nas zanima hrana i prehrana, ali kako znati kada zapravo trebate potražiti stručnu pomoć da biste na neki način poboljšali svoj život? I, koji je zdravstveni radnik pravi za vas i vašu situaciju? 

Sindrom policističnih jajnika – alarm kojim vam tijelo poručuje ozbiljne stvari

Neredoviti ciklusi mogu biti znak kako se nešto događa u vašem tijelu. Može biti samo prolazna tegoba na koju ne trebate obraćati pozornost i koja će prestati bez većih posljedica. No, ako potraje, može biti znak puno većih problema, kao što je sindrom policističnih jajnika

Je li doista ‘zarazno’: Zašto zijevamo kada vidimo druge da to rade?

Danas je jedna od najpopularnijih teorija zašto zijevamo - uzbuđenje. No, postoje teorije i o 'hlađenju mozga', kao i o povezanosti s empatijom...Što je od toga zapravo istina?

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime