Petak, 22 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Splitska afera se mogla okrenuti u najuvjerljiviju pobjedu ikad na skorašnjim izborima

Ono što se ne mora dokazivati jer je čula cijela javnost je da Puljak diskriminira osobe s invaliditetom nazivajući ih "posebno ranjivom skupinom", apostrofirajući tako za kontekst potpuno nebitnu priču da je njegov najodaniji suradnik osoba s invaliditetom

Uzrečicu – što južnije, to tužnije moglo bi se za ovu zgodu preinačiti u – što južnije to ružnije. Splitska afera lakovjerja, odricanja i diskriminacije koja je punila prve minute informativnih emisija p(r)okazala je svu raskoš licemjerja čelnika stranke Centar Ivice Puljka prema jednom od najbližih i sigurno najodanijih suradnika koji se našao u stupici beskrupuloznih poteza, Centristi tvrde, političke konkurencije, što se tek mora dokazati.
 
Od te i takve konkurencije može se sve očekivati jer misli da je u političkom ringu, u koji je, podsjetimo, Puljak bespotrebno prije vremena uskočio vlastitom voljom, sve dopušteno. Ono što se ne mora dokazivati jer je čula cijela javnost je da Puljak diskriminira osobe s invaliditetom nazivajući ih “posebno ranjivom skupinom”, apostrofirajući tako za kontekst potpuno nebitnu priču da je njegov najodaniji suradnik osoba s invaliditetom.

Ova priča se mogla spasiti i okrenuti u pobjedu

Da je pametnog PR-a u Centru i šireg područja empatičnog djelovanja ova se priča mogla spasiti drugačije i okrenuti u najuvjerljiviju pobjedu ikad na skorašnjim izborima. Kako – nećemo davati besplatne savjete, ali – samo malo neprocjenjive širine pogleda i sve se pokaže samo.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ivica Puljak (@ivicapuljak)

 
Neprocjenjiv je bio i pristup RTL-ova Rade Županovića koji je jedini Puljku postavio prava pitanja – je li svog najodanijeg suradnika izabrao zbog toga što je invalid ili zbog drugih kvaliteta i što znači “posebno ranjiva skupina”? To su ključna pitanja ove priče. Jer ih je u fokus stavio upravo Puljak. 
 
Ključevi informativnog programa u kvalitativnom smislu već neko vrijeme u sandučiću su RTL-a jer se tamo iz dana u dan  koncentrira kvaliteta ljudskih resursa. Dolaskom Andrije Jarka, Amadeusa medija, televizija je dobila novi identitet, a Rade Županović i Ana Mlinarić prve su violine informativnog orkestra.

Kvaliteta medija mjeri se kvalitetom informativnog programa

Nova tv, nažalost, prve violine više nema. Odlaskom Jarka iz njihovih redova nastala je ozonska rupa u informativni koju ni dulje od pola godine ne mogu zakrpati. Ta rupa u danima breaking newsa postaje opasni krater u koji gledate sa strahom, jer sigurne ruke kojoj ćete pružiti svoju da vas prevede nema, ali malo i tugom za minulim vremenima.
 

Pogled kroz ekran: Pitanje vrijedno milijun svega…



 
Nerijetko se dogodi da emisiju otvaraju temom koja nije vijest dana jer su svjesni da resursi na terenu koje bi u prvim sekundama doveli u dnevne boravke nisu oni koji mogu pridobiti i zadržati pozornost gledatelja. Jer su resursi bitniji sami sebi. Realno i bez obzira na to što je Andrija Jarak profesionalno najviše odredio i potpisnika ovih redaka, imati njega u svojim redovima znači sigurnost sustava i trajnu zaštitu od korozije.
 
Kvaliteta medija mjeri se kvalitetom informativnog programa, a ta kvaliteta kvalitetom svakog pojedinca. Ekipa s Remetinečke ceste zna da je Tata na službenom putu, ali je li svjesna da se neće vratiti k njima? 
 
Naslovna fotografija: ivicapuljak

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime