Tjestenina s pestom i piletinom je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu. Kako bismo recept prilagodili zdravijoj verziji, umjesto obične tjestenine koristite integralnu. Dobar tek i uživajte!
Sastojci
1 šalica svježih listova bosiljka
2 žlice sitno ribanog parmezana
1 žlica pinjola, prženih
1 žličica sitno naribane limunove korice
1 1/2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1-2 žlice tople vode
200 g tjestenine od integralnog brašna
2 vezice šparoga, obrezane, narezane na komade od 3 cm
150 g (1 šalica) smrznutog zelenog graška
300 g fileta pilećih prsa, tanko narezanih
2 tikvice, tanko narezane
2 režnja češnjaka, tanko narezana
60 g mladog špinata
Krupno naribani parmezan, za posluživanje (po želji)
Recept
Stavite bosiljak, parmezan, pinjole i limunovu koricu u manji multipraktik i miješajte dok se ne usitne. Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu tople vode. Procijedite dok se dobro ne sjedini, po potrebi dodajte preostalu vodu. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s lagano posoljenom kipućom vodom prema uputama na pakiranju ili dok ne postane al dente, dodajući šparoge i grašak u zadnje 2 minute kuhanja. Ocijedite i ostavite 60 ml (1/4 šalice) tekućine za kuhanje.
U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u velikoj neprianjajućoj tavi na jakoj vatri. Kuhajte piletinu, miješajući, 3-4 minute ili dok ne porumeni. Dodajte tikvice i češnjak. Kuhajte, miješajući, 2 minute ili dok tikvice ne postanu hrskave. Maknite s vatre. U tavu dodajte smjesu tjestenine, pesto, špinat i 1-2 žlice očuvane tekućine od kuhanja. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Začinite i odmah poslužite s parmezanom, ako ga koristite.
Vaša tjestenina s pestom i piletinom je spremna za jelo. Dobar tek!