Petak, 19 srpnja, 2024

Plemenita gesta Beyoncé! – “BeyGOOD” pomaže ljudima koji su ostali bez domova

Kaže se da uz se uz glazbu prebrode i najteži trenuci, a kada je pomoć najpotrebnija - glazbenici diljem svijeta nastoje pomoći kako god mogu! Među njima je i Beyoncé koja sa svojom zakladom obiteljima koje su uslijed pandemije izgubile domove donira 500.000 dolara

Niz nesretnih događaja koji su pogodili Zemlju aktivirali su, čini se više no ikada prije, svjetske zvijezda da anonimno, putem raznih humanitarnih udruga ili pak vlastitih zaklada pruže pomoć najpogođenijim skupinama. Uslijed epidemije koronavirusom, i mnoge poznate osobe s domaće i regionalne scene, također i najveća glazbena imena uključili su se u humanitarno djelovanje, a ovih dana, pogođeni strašnim vijestima o razornom potresu u okolici Petrinje i Siska, posebno apeliraju na donacije i pomoć stradalima, posebice onima koji su doslovno preko noći ostali bez svega.

Ukoliko još niste, a i vi biste željeli pomoći, OVDJE možete pronaći nekoliko preporuka kako pomoći:

Veliko hrvatsko srce za Sisak, Glinu i Petrinju: evo kako možete pomoći donacijama

Pandemija i dalje najveći svjetski neprijatelj

Da nema pandemije možda bi i svijet primijetio tragediju koja je pogodila Hrvatsku, a budući da se prognozira kako će pomoć stradalima u potresu biti potrebna i u narednim mjesecima, vjerujemo kako će, uz dosadašnju inozemnu podršku, Petrinji, Sisku i okolnim selima u gradnji novog života pomoći još nekolicina prijateljski nastrojenih država.

Pažnja čitavog svijet usmjerena je borbi s pandemijom koronavirusa u sklopu čega je tijekom godine održan i niz virtualnih donacijskih koncerata, a mnogi glazbenici, kako je spomenuto i u samom uvodu, odlučili su se i za direktnu pomoć. Među njima je i Beyoncé koja sa svojom BeyGOOD zakladom obiteljima koje su uslijed pandemije izgubile domove donira ukupno 500.000 američkih dolara.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli BeyGOOD (@beygood)

Nova humanitarna inicijativa u sklopu zaklade popularne glazbenice svojevrsni je nastavak akcije pokrenute u srpnju ove godine kada je, u jeku #BlackLifesMatter pokreta, malim obrtnicima Beyoncé donirala ukupno 200 000 američkih dolara.

Kako stoji u službenom priopćenju, nekoliko mjeseci nakon prvog vala pomoći “Beyoncé s punim srcem nastavlja pružati podršku i pomoć onima kojima je to najviše potrebno. Druga faza BeyGOOD inicijative posvećena onima koji su suočeni s krizom stanovanja”.

“Pandemija je višeslojno pogodila mnoge obitelji”, stoji dalje u priopćenju, “osim što neki bolesni (ne nužno samo od koronavirusa), mnogi ljudi ostali su bez posla te se općenito našli u lošem ekonomskom stanju.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli BeyGOOD (@beygood)

Kako bi pomogla smanjivanju krize, BeyGOOD zaklada izdvojit će po 5 000 dolara koje će biti donirane u ukupno 100 obitelji koje su ostale bez krova nad glavom. Aplikacije za donacije otvorene su od 7. siječnja 2021. godine dok će novac biti distribuiran krajem veljače, netom prije početka drugog kruga iste inicijative.

BeyGOOD plan osmišljen ove godine stvoren je s osnovnim ciljem pridonošenje dobrim promjenama. U međuvremenu je zaklada asistirala raznim organizacijama te potpomogla u opskrbi osnovnih potrepština kao što su hrana, voda, proizvodi za kućanstvo. Mnogim ljudima također su omogućili testiranje na COVID-19, a posebnu pažnju posvetili su i pružanju podrške mentalnom zdravlju.

Ako vam je potrebno – zatražite stručnu pomoć

Smatrate li da i vama treba psihološka pomoć, popis besplatnih telefona za utjehu i stručne savjete možete pronaći OVDJE, a donosimo i prijedlog kako kreativno ispuniti slobodno vrijeme te pri tome povećati osjećaje sigurnosti:

Kreativni načini koji nam pomažu da vratimo smisao i kontrolu nad životom

Naslovna fotografija: beyonce.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime