Subota, 10 veljače, 2024

Slušamo na repeat: Cat Power snimila album posvete Dylanu

Cat Power je dvama brojevima najavila tribut album posvećen Bobu Dylanu naslovljen 'Cat Power Sings Dylan'

Nakon što je na svom lanjskom jedanaestom studijskom albumu, logično nazvanom “Covers”, još jednom posegnula za obradama standarda, Cat Power je dvama brojevima najavila tribut album posvećen Bobu Dylanu naslovljen “Cat Power Sings Dylan”. Indie kantautorica u Dylanovim brojevima je našla sebe

Naravno, za Dylanovim golemim opusom posezali su mnogi bilo samostalno na albumima (poput Byrdsa, Chrissie Hydne, Bryana Ferryja, Holliesa…) ili pak na raznim tribute projektima kao kolekcijama različitih izvođača. No, svi koji su preslušali brojeve koji najavljuju album Cat Power mogu se složiti da je sjajna indie kantautorica u Dylanovim brojevima našla sebe. Album je snimljen uživo kao posveta Dylanovom znamenitom koncertnom albumu iz 1966. snimljenom za nastupe u Birminghamu, a godinama na bootleg izdanjima krivo “adresiranom” na londonski Royal Albert Hall.

Mr. Tambourine Man” u isposničkom trubadurskom izdanju prvorazredna je posveta Dylanovoj folk fazi sa sugestivnim vokalom i nježnom gitarskom pratnjom. No, “Like A Rolling Stone” s prepoznatljivim orguljama u međuigri s klavirom i zvečećom gitarom naklon je prema Dylanovoj “elektrifikaciji”. Album “Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall” bit će objavljen 10. studenog i sasvim sigurno zadovoljiti sve fanove i “starog majstora”.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime