Petak, 16 veljače, 2024

Pogled kroz ekran: 429 zlatnih sekundi u eteru… za svakoga!

Marin Mrduljaš, prijateljima omiljeni Babo, renesansa je košarkaškog komentiranja iz nekoliko razloga. Bespoštedno troši glasnice uživajući u svakom virtuoznom potezu košarkaša, o košarci zna i ono što je ona sama o sebi zaboravila i, ne manje važno - taj znalački komentar umiven je jednostavnošću

Radost loptanja pod obručima, kako košarci tepaju oni kojima uistinu stvara sreću , proteklog je vikenda dobila europskog klupskog prvaka – Anadolou Efes. Finalni summit najbolje ovosezonske četvorke ugostio je Beograd, a u naše dnevne boravke donosio Sport klub.

Bespoštedno troši glasnice

Taj kanal dom je tenisa i košarke, ali i dva nenadmašna komentatorska gorostasa – Saše Živka i Marina Mrduljaša. Potonji, prijateljima omiljeni Babo, renesansa je košarkaškog komentiranja iz nekoliko razloga. Bespoštedno troši glasnice uživajući u svakom virtuoznom potezu košarkaša onako kako najveći gurmani uživaju u sljedovima vrhunske hrane, o košarci zna i ono što je ona sama o sebi zaboravila i, ne manje važno – taj znalački komentar umiven je jednostavnošću.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by WolfPack_cibona (@wolfpack_cibona)

Vraćam se Zagrebe tebi

No, Babo je u finalu Eurolige otišao i korak dalje od svega dosad viđenog. Naš košarkaš Kruno Simon, prvotimac turskog Efesa, vraća se u domovinu u sljedećoj sezoni, a Marin je u prijenosu ispunio dano obećanje i otpjevao Simonu i gledateljima “Vraćam se Zagrebe tebi”. Kakav životni, opušteni, sjajni trenutak pravog znalca i profesionalca s pokrićem. Prije Sportkluba Babo je do 2016. bio zaštitni znak sportskog dijela programa Radija Dalmacije – nije se ni tamo štopao, ali je uređivao Štopericu, glasovite sportske minute. S nestrpljenjem čekamo nova loptanja i nova iznenađenja iz Mrduljaševa dijapazona.
 
Ne znamo kako Andrija Jarak igra košarku i kako žonglira s manjim ili većim loptama, ali znamo da razgovara najbolje na svijetu tko god da mu je prekoputa. Ovoga tjedna Amadeus je ugostio Joška Morića, bivšeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova. Tema – treće poluvrijeme derbija – “stadion” Desinec i pitanja kakva dosad nismo čuli. Između ostalog, zašto ne postrožimo zakon o ponašanju na stadionu – ne uvedemo tačerizaciju, ili kako je rekao Amadeus, “zašto ne možemo mi kao lady Margaret“?. Sir Andrew postavlja pitanja i na koja zna odgovor jer to trebamo čuti od gosta. “Zašto se HNS nije oglasio danima nakon incidenta?” svi znamo, ali neka nam gost kaže.
 
Ponovno sedam minuta i devet sekundi ili 429 zlatnih sekundi u eteru. Za svakoga. U maniri gurua – profesionalcima lekcije i vodopadi kvalitete, zainteresiranoj publici ekstradjevičanska kvaliteta najvažnijeg od teme.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 🎙5.com s Danielom🎙 (@5.comsdanielom)Što gledati petkom navečer? 

Prisavska jedinica u 22:12 sati nudi talk show 5.com s Danijelom, a prekoputa brzomisleće domaćice danas sjedaju Tedi Spalato i Dubravko Šimenc. Drugi HRT-a nakon 22 sata donosi novu epizodu serije “Nezaboravljeni”. Volite li ekstremnije uvjete za život, svakako ne propustite novo izdanjec Survivora, a ljubitelji fantazije na Cinestar Fantasy glad za TV sadržajem mogu utažiti uz “Igre gladi”. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime