Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Dosje Jarak – najljepše od tamne strane života

Dosje Jarak nova je partitura u veličanstvenoj karijeri Andrije Jarka koja u studenom starta na RTL -u

Savršeni zločin ne postoji. Ali Hrvatska ima savršenu emisiju za raskrinkavanje zločina. Dosje Jarak nova je partitura u veličanstvenoj karijeri Andrije Jarka koja u studenom starta na RTL -u. Amadeus medija na dosad neviđeno minuciozan način priča priče koje zanimaju javnost, a na čije smo detalje zaboravili. ‘Ja sam siguran da bi Ivo Pukanić istražio moju smrt i ne bi prepisao policijsko priopćenje. Ovo je najmanje što smo mogli napraviti’, rekao je u najavi serijala koji se u prve dvije epizode bavi ubojstvom vlasnika i glavnog urednika Nacionala. A zajedno s reprezentacijom najboljih pojedinaca u svojim segmentima kreativnosti napravio je najviše. 

Za javnost, za struku i za samog Pukanića. Ugodna i sjajno organizirana zagrebačka promocija Dosjea pokazala je i dokazala da se RTL beskompromisno promiče u tv lidera u Hrvatskoj jer im je gledatelj na prvom mjestu. Prva epizoda Dosjea koju smo pogledali potvrdila je nekoliko bitnih činjenica o Andriji Jarku – i kao profesionalcu i kao osobi  njegovim venama teku čestice zgusnutog, istinskog novinarstva kojem ni najveće cjepidlake neće naći zamjerku – ako razumiju medije.

Hvala svima koji su radili na projektu

Činjenica da u emisiji pričaju sestra i kći Ive Pukanića i brat Nike Franjića, kolateralne žrtve atentata govore o tome koliko poštovanja i povjerenja na sebe ovaj novinar lijepi. Do izražaja dolazi i karizma jer brzi mozak stvara rečenice koje nemaju viška, a da mu glavna televizijska dama – kamera – ne može odoljeti, znano je već odavno. Strateška profesionalna prednost autora u odnosu na ostale pokušaje sličnog tipa je što je on sve slučajeve pratio od prve sekunde. Dosje Jarak će se u prvoj sezoni, osim atentatom na Pukanića bavi se i ubojstvom Ivane Hodak i slučajem Ivana Koradea.

Ekipu čarobnjaka ove emisije uz autora Jarka čine –  suator Dario Todorović koji je i scenarist i redatelj. Istraživačka je novinarka Marijana Čikić, a ime Lutva Mekića spominjat ćemo u snu jer je kao direktor fotografije napravio nezaboravne kadrove. Sve je izmontirala Ivana Rogić, a majstor tona je Rudolf Sačer. I svima im hvala. Uime struke, publike, ali i žrtava. Ako su već morali završiti na okrutan način, duše će im zaplesati na oblaku kad spoznaju kakva ekipa traga za odgovorima u rasplitanju zapletenih slučaja. 

Naslovna fotografija: YouTube screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime