Subota, 23 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Pojedinci koji su izbornu noć proveli – radno

Nova TV uspjela je zadržati komparativnu prednost pred ostalim medijima i opravdati poziciju lidera gledanosti. Uz njihov specijal svake je minute bilo 360 tisuća gledatelja, a uz Dnevnik 470 tisuća

Najuzbudljiviji lokalni izbori u puno vremena donijeli su brojne promjene na političkoj karti Hrvatske. Birali smo pojedince koji će krojiti svakodnevicu svih nas u četverogodišnjem razdoblju, a ovom ćemo se zgodom pozabaviti pojedincima koji su izbornu noć proveli radno, stvarajući program za sve one koji su pratili izborne programe.Nova TV uspjela je zadržati komparativnu prednost pred ostalim medijima i opravdati poziciju lidera gledanosti. Uz njihov specijal svake je minute bilo 360 tisuća gledatelja, a uz Dnevnik 470 tisuća.

Bago u punoj formi, uvijek sjajni Boris Jokić

Mislav Bago, ovoga puta u studiju, bio je u punoj formi i sjajno balansirao između reportera na terenu i gostiju u studiju. Velika prednost najgledanije televizije leži bi u odabiru gostiju za ovako zahtjevan i dugačak program. Uz sjajnog stalnog komentatora Borisa Jokića ugostili su aktere političke scene iz svih političkih bazena, a posebno je bilo zanimljivo gostovanje vršiteljice dužnosti gradonačelnice Zagreba u odlasku Jelene Pavičić Vukičević.
Ona je u razdoblju do zatvaranja birališta dala pregled stanja Grada ususret dolasku novog čelnog čovjeka. Komentari britkog, a nadasve kulturnog i iskričavog Jokića, sa sjajnim brošem leptira na sakou bili su pravo verbalno blago – u odnosu na ružnim kampanjama napaćenim eterom. 

”Nitko nema ekskluzivno pravo na Boga, pa tako ni Miroslav Škoro”, samo je jedna od rečenica Borisa Jokića koju smo zamijetili. Njome je komentirao prizivanje Svevišnjeg u pomoć od strane profesionalnog izbornog gubitnika Škore na kraju svog ”pobjedničkog govora u porazu”.

Vatromet karizme pred kamerom

Andrija Jarak donio je sreću i u naše domove, ali i u stožer novog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. Neupitno je da je uvijek spreman za vatromet karizme pred kamerom, ali ono što Amadeusa medija izdvaja od većine ostalih kolega na terenu je razina kulture razgovora i slušanja sugovornika. On ne prekida, ne upada u riječ, ne polemizira, a pita sve što bismo i mi iz svog naslonjača.

Iskričav i zanimljiv ove izborne nedjelje bio je i Ilija Radić, novinar RTL–a koji se javljao iz Splita – iz stožera gubitnika Vice Mihanovića. Radić, inače jedini reporter ove televizije sa šarenim mislima i zanimljivim dosjetkama i ovoga je puta opuštenom profesionalnošću i pravim pitanjima odrolao svoj zadatak. Cijenimo i što je jedino žuto kad je Ilija u pitanju mikrofon koji drži u ruci. U ovom smo tekstu odlučili baviti se pozitivnim detaljima i pojedincima pa ćemo ljudske studijske RTL–ove resurse ovaj put preskočiti.

Nedinamični identitet javne televizije

Izborni program HRT–a vodili su studijski znalci Mislav Togonal i Zrinka Grancarić, a ništa nije bilo drugačije nego u prvom krugu. Kvartet sjajnih pojedinaca kao gosti, ali za različite emisije, pozicioniran kao da su članovi Simfonijskog orkestra pa će zasvirati dionicu, sjajno su se uklopili u nedinamični identitet javne televizije.

Javni je radio, s druge strane, bio brz, informativan i kvalitetno analitičan. Svime su koordinirali novinarski magovi Ivica Ružičić i Jasmina Popović, a sve komentirala i naša kolumnistica, akademkinja za retoriku Nikolina Borčić.

Izborni ciklus je iza nas, tri posne godine pred nama. No, i dalje promatramo sve, nakon što malo odahnemo od naporne kampanje.

________________________________________________________________________

Saša Drinić je televizijski i radijski novinar koji kad ne radi sluša, gleda, zapaža, kritizira i hvali. Mixer će dio njegovih zapažanja oteti zaboravu kroz tjednu kolumnu posvećenu medijima.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime