Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pogled kroz ekran: Znam kako dišeš – TV kisik regije

Znamo da 'Znam kako dišeš' zaustavlja dah jednostavnošću i odvažnošću glumaca da se igraju -čitaj - rade svoj posao

Rijetko gledajući domaće televizije imamo potrebu teško disati ili zaustaviti dah, a da razlog nije zgražanje i nevjerica. Zbog čiste kvalitete i profesionalnosti kojom nas obasipa to se događa kad gledamo Dosje Jarak. Prvo ime RTL- a, ali i hrvatskog novinarstva općenito Andrija Jarak 14. prosinca u 21.15 u naše će domove ući s jako emotivnom pričom ubojstva Ivane Hodak koje Hrvatska ni danas nije prihvatila. Amadeus medija otvara 15 godina teško breme i sa sugovornicima analizira što se dogodilo.  Čeka nas, dakle, još jedno zakucavanje u eteru, a mi imamo priliku reći hvala Andriji Jarku i ekipi njegova Dosjea glasajući za Dosje Jarak u kategoriji najbolje tv emisiju izboru Zlatni studio Jutarnjeg lista.Serija u kojoj uživate

Zakucala je, svega mi, i Jasmila Žbanić svojom novom serijom “Znam kako dišeš”. Teška priča samoubojstva sarajevskih tinejdžera teče kao slap kvalitete zahvaljujući prije svega neopisivo kvalitetnoj Jasni Đuričić. Već smo ju na ovom mjestu prozvali regionalnom Meryl Streep, ali ulogom tužiteljice Murtezić otišla je toliko puno dalje da ju zapravo nemamo pravo opisivati, jer ne znamo kako.

Tek znamo da “Znam kako dišeš” zaustavlja dah jednostavnošću i odvažnošću glumaca da se igraju -čitaj – rade svoj posao. Kad vidite kako to čine Jasna Đuričić, Mirvad Kurić kao neodoljivo simpatični inspektor Džandžo, Lazar Dragojević kao turbulentni tužiteljičin sin ili Ermin Bravo kao bivši muž i tata, uživate punim plućima. Još valja izdvojiti Borisa Isakovića koji tumači školskog sudruga glavne junakinje, a kamo će ih odvesti odnos posebno je zanimljivo pratiti ako znamo da su Isaković i Đuričić privatno supružnici.

 

Nakon što šest epizoda progutamo u dahu ostaje pitanje – zašto nijedna naša serija ne može na ovaj način oduzeti dah? Kvalitetne glumce imamo, očito su problem scenariji koji ne mogu držati priču dovoljno napetom i zanimljivom. No, sklon sam reći – nema veze. Imamo true crime majstora s početka priče koji nas podsjeća na tužan dio života u Hrvatskoj i vraća vjeru u bolje sutra. Jarak, četvrtak je Tvoj. 

Naslovna foto: HBO Max Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime