Utorak, 2 travnja, 2024

7 najboljih dokumentarnih filmova i serije o istinitim zločinima!

Donosimo popis zadivljujućih dokumentarnih filmova i scenarističkih serija o istinskim zločinima koji će biti užitak za gledanje

U posljednje vrijeme internet ne prestaje pričati o dokumentarcima snimljenim prema istinitim zločinima. S obzirom na to da i sami volimo takve filmove, donosimo po nešto za svakog ljubitelja dokumentarnih filmova i serije o istinitim zločinima.



1/ The Puppet Master: Hunting The Ultimate Conman

Ovaj dokumentarni film u tri dijela prati varalicu koji se predstavljao kao britanski špijun i ukrao novac od nekoliko žrtava. Premda je osuđen 2005., a obitelj se u današnje vrijeme počinje bojati za sigurnost svoje majke.

2/ We Need to Talk About Cosby

Ovo je dokumentarni film koji morate pogledati svi koji su odrasli gledajući Cosbyja kao “America’s Dad” prije nego što se je saznalo za njegove zločine. Redatelj W. Kamau Bell pokazuje kako su se zločini osramoćenog komičara događali u svakoj fazi njegove karijere, a svojim žrtvama daje prostor da ispričaju svoje priče.

3/ The Tinder Swindler

Ovaj dokumentarac o ljubavnoj prijevari prati žrtve Shimona Hayuta. Prevaranta koji je udvarao žene koje je upoznao na Tinderu da mu daju stotine tisuća dolara, predstavljajući se kao ruski oligarh po imenu Simon Leviev. Tim koji stoji iza ovog sočnog dokumenta uključuje producente i redateljicu Felicity Morris iz još jednog Netflixovog hita.

4/ Perfect World: A Deadly Game

U 2019. godini, grupa igrača koji su godinama igrali zajedno budi se uz poruke grupnog chata drugog prijatelja koji priznaje tri ubojstva. Planiran je i četvrti, a prijatelji su požurili pronaći ubojičin identitet prije nego što on ponovno ubije. Ovaj dokumentarni serijal u dva dijela prikazuje događaje iz stvarnog života ovog četverostrukog ubojstva.

5/ WeCrashed

Još jedna serija o velikom usponu i padu tehnološke tvrtke dolazi u ožujku. Ova drama temelji se na Adamu Neumannu i njegovoj supruzi Rebekah. I njihovoj ljubavnoj priči u središtu WeWorka. Tvrtka koja je od procjene vrijednosti oko 47 milijardi dolara do bankrota došla u manje od dva mjeseca.

6/ Gaslit

U ovoj scenarističkoj seriji, Julia Roberts glumi Marthu Mitchell, suprugu Nixonovog glavnog državnog odvjetnika koji je govorio protiv predsjednika. Kada otkrije da je njezin suprug John Mitchell odobrio provalu u Watergate, ona izlazi u javnost i postaje neprijatelj administracije.

7/ “Candy”

1978. godine, teksaška kućanica Candy Montgomery optužena je i na kraju oslobođena da je sjekirom ubila svoju prijateljicu Betty Gore. Ova scenarizirana miniserija prikazuje žensko prijateljstvo i fatalne posljedice, s Jessicom Biel kao Montgomery i zvijezdom Yellowjackets Melanie Lynskey kao Gore.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime